Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) Υποβολή αιτήσεων έως 20 Ιανουαρίου

4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) Υποβολή αιτήσεων έως 20 Ιανουαρίου

Γράψε το έργο σου και δες το 

να ανεβαίνει στη σκηνή
να εκδίδεται σε βιβλίο
να μεταφράζεται

Δεκέμβριος 2019- Μάιος 2020

Μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζεται ανανεωμένο στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2019-2020), το ΕνΘεΣυ ψάχνει θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται ελληνικά και αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Στο τέλος του Εργαστηρίου, τρία επιλεγμένα μονόπρακτα παρουσιάζονται στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνθήκες πλήρους θεατρικής παραγωγής, ανοιχτής για το κοινό.

Όλα τα υπόλοιπα μονόπρακτα των συμμετεχόντων στο ΕνΘεΣυ παρουσιάζονται υπό μορφή Αναλογίου σε αίθουσα του Ιδρύματος.

Σε ποιους απευθύνεται το ΕΝΘΕΣΥ

  • Σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι. 
  • Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοσηέτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.   
  • Σε όποιον επιθυμεί να δει το μονόπρακτο θεατρικό έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

Με ποιους γίνεται φέτος το ΕΝΘΕΣΥ

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος.

Εισηγητές (αλφαβητικά):

  • Σοφία Διονυσοπούλου
  • Ακύλλας Καραζήσης
  • Ηρακλής Λογοθέτης
  • Γιάννης Τσίρος
  • Κώστας Φιλίππογλου

Στο ΕνΘεΣυ θα πάρουν μέρος επίσης ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Αμαλία Μουτούση

Το ΕνΘεΣυ διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης
Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή σοβαρού κωλύματος οιουδήποτε εισηγητή, ο Διευθυντής του ΕνθεΣυ και η Διεύθυνση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, δικαιούνται να προβούν σε αντικατάστασή του.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο EΝΘΕΣΥ

  • Οι όροι συμμετοχής είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
  • Ο ενδιαφερόμενος στέλνει στο theaterlab@mcf.gr θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος). Το αρχείο μπορεί να είναι word ή pdf, ο τίτλος της διαλογικής σκηνής είναι προαιρετικός, ενώ θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αποστολέα στην πρώτη σελίδα του αποστελλόμενου αρχείου.
  • Στο ίδιο mail ο ενδιαφερόμενος στέλνει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας)

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τα κείμενα και τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο ΕνΘεΣυ θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πόσο διαρκεί το εργαστήριο/ Μέρες και ώρες

Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.

Το Εργαστήριο είναι 5μηνο.

Πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων:

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 480€, σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον του Εργαστηρίου.

Στο τέλος του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν

πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.