Αρχική Αθλητικά Στην ANEK LINES η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή: Άσκηση,...

Στην ANEK LINES η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή: Άσκηση, Ψυχολογία και Διατροφή»

H ΑΝΕΚ LINES, στηρίζοντας με συνέπεια τις πρωτοπόρες αθλητικές δράσεις που στοχεύουν στις ανάγκες του σήμερα, φιλοξένησε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη του νεαρού αθλητή: Άσκηση, Ψυχολογία και Διατροφή».
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναγέννηση και πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον αθλητές, γονείς, προπονητές, καθώς και μέλη της διοίκησης του ΝΟΧ και των Τμημάτων Κολύμβησης, Κανόε – Καγιάκ και Κωπηλασίας του Ομίλου.
Στην ημερίδα που κέρδισε την αμείωτη προσοχή των παρευρισκόμενων, αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση της εξαιρετικά απαιτητικής εποχή μας, ειδικά από τους μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ και Διευθυντής του Προγράμματος SE, Χάρης Τσολάκης ανέπτυξε το θέμα «Σχεδιασμός – πρακτικές συμβουλές προπόνησης στην παιδική και εφηβική ηλικία», αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της προπόνησης. «Η υποστήριξη της οικογένειας στην ψυχολογία αλλά και η διατροφή του παιδιού, σε συνδυασμό με έναν καλό προγραμματισμό, αποτελούν τη βάση για την ισορροπημένη καθημερινότητα των μαθητών αθλητών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσολάκης.
Στη συνέχεια η PHD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, κ. Νατάσα Κολομβότσου, αναφέρθηκε στην αξία της διατροφής του «μαθητή – αθλητή», δίνοντας χρήσιμες συμβουλές. Πιο αναλυτικά, η κ. Κολομβότσου, μίλησε για τη σημασία της σίτισης με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, καθώς και για τις θερμιδικές ανάγκες των εφήβων αθλητών.
Τέλος, η Κρητικιά, Αν. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ κ. Μαρία Ψυχουντάκη, εστίασε στη σημασία της αθλητικής ψυχολογίας και ειδικότερα στο αν και κατά πόσο είναι σύμμαχος ή αντίπαλος το stress που αντιμετωπίζει ο μαθητής – αθλητής. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας απόδοσης και ανέλυσε τις στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους.
Της ημερίδας προηγήθηκε από το Sports Excellent η αξιολόγηση απόδοσης επίλεκτων αθλητών Κανόε – Καγιάκ, Κολύμβησης & Κωπηλασίας.
Η ΑΝΕΚ LINES με φροντίδα και μέριμνα για τους αθλητές του αύριο, συμβάλλει σταθερά και έμπρακτα σε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην αξιόπιστη ενημέρωση και στην μετάδοση γνώσης που κάνει τη διαφορά.
Στηρίζοντας διαχρονικά τα αθλητικά ιδεώδη και τις προσπάθειες των τοπικών συλλόγων, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε κάθε κίνηση που στοχεύει στην εξέλιξη των μελλοντικών πρωταθλητών και θέτει τις βάσεις για την καλύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.