Home Γαστρονομία Ο Δήμος Σαρωνικού στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO 2020 και OENOTELIA 2020

Ο Δήμος Σαρωνικού στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO 2020 και OENOTELIA 2020

Από την συμμετοχή του Δήμου το 2019

Οι άνθρωποι του κλάδου τροφίμων & ποτών του δήμου Σαρωνικού θα βρεθούν και πάλι στη FOODEXPO 2020 και OENOTELIA 2020!

Ο κ. Πέτρος Φιλίππου από την επίσκεψή του στην FoodExpo 2019
Ο κ. Πέτρος Φιλίππου από την επίσκεψή του στην FoodExpo 2019

O Δήμος Σαρωνικού, με στόχο την ανάδειξη του τόπου, των εξαιρετικών προϊόντων του, αλλά και για τη στήριξη των τοπικών παραγωγών, συμμετέχει και φέτος με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, FOODEXPO 2020 και OENOTELIA 2020, που διοργανώνεται από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η μεσογείτικη φορεσιά στο περίπτερο του Δήμου Σαρωνικού το 2019
Η μεσογείτικη φορεσιά στο περίπτερο του Δήμου Σαρωνικού το 2019

FOOD EXPO 2020

Οι επαγγελματίες του κλάδου θα συναντήσουν τις εταιρείες leader της αγοράς

Η FOOD EXPO 2020 θα αποτελέσει και πάλι την κορυφαία στιγμή́ για την εγχώρια αγορά́, δίνοντας την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 75.000 αναμενόμενους Έλληνες και ξένους αγοραστές – επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης- και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων! Παράλληλα, για ακόμα μία χρονιά θα αναδειχθεί ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης καθώς οι ξένοι εκθέτες που θα συμμετάσχουν θα φτάσουν τους 300.  Οι εταιρείες αυτές είναι σημαντικές και μεγάλες παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις από 38 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανος, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Μαλαισία, Κονγκό και Κύπρος. 

Νέος τομέας βιολογικών προϊόντων

Ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διεθνώς, ενώ η ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα αυξάνεται διαρκώς. Η FOODEXPO ανταποκρινόμενη σε αυτή τη νέα ανάγκη της αγοράς, εγκαινιάζει έναν ξεχωριστό τομέα με βιολογικά προϊόντα. Οι εκθέτες του τομέα αυτού θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους οργανικά τρόφιμα και ποτά. 

5.000  διεθνείς αγοραστές από όλο τον κόσμο

Νέα θεαματική άνοδος στην προσέλευση διεθνών αγοραστών προβλέπεται στην 7η FOOD EXPO, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τους 5.000, «διασφαλίζοντας» ένα νέο ακόμα ρεκόρ για την έκθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί οι 5.000 διεθνείς αγοραστές, είναι ιδιοκτήτες και σημαντικά στελέχη σε μεγάλες αλυσίδες supermarket και mini markets, σε παραδοσιακά παντοπωλεία και delicatessen, χώρους μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία ενώ είναι και ιδιοκτήτες ή chefs σε εστιατόρια με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Από αυτούς οι 950 πιο σημαντικοί θα ενταχθούν στο Hosted Buyer Program και θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 18.000 b2b meetings με τους εκθέτες. 

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA 2020

Από την FoodExpo και Oenotelia 2019
Από την FoodExpo και Oenotelia 2019

H OENOTELIA επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική b2b αγορά, αλλά και στις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, με την συμμετοχή 230 εκθετών θα αναδειχθεί στο κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για το κρασί στη χώρα μας και πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Οργανωμένη Λιανική, τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version