Αρχική General Οι υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης...

Οι υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Οι υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις υποδομές στον Τύμβο Καστά και την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Σέρρες, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Αντιπεριφέρειας Σερρών και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, η Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Περιστέρη, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καριπίδης, Θανάσης Μαλλιαράς και Δημήτρης Μπαλαξής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ και οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επισήμανε: «Συγκαλέσαμε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Σερρών προκειμένου να δούμε πως θα ολοκληρωθεί το δίκτυο υποδομών της ευρύτερης περιοχής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε όταν ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και αναστύλωση του μνημείου, για να καταστεί επισκέψιμο σε περίπου δύο χρόνια, να είναι σε θέση και η ευρύτερη περιοχή, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Οι υποδομές για τις οποίες συζητήσαμε είναι οι οδικές, με την κατασκευή δρόμων που θα βελτιώνουν την πρόσβαση στον Τύμβο Καστά, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Τύμβου και τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας, για να υπάρχει απρόσκοπτα υδροδότηση και ηλεκτροδότηση του μνημείου. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι καθένας από την πλευρά του θα επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες υποδομές. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων των αρχαιολογικών υπηρεσιών στον Τύμβο Καστά, να είναι έτοιμη και η περιοχή να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε διαρκώς, προκειμένου τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν στο ακέραιο. Όσα κονδύλια κι αν απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η συνολική παρέμβασή μας στον Τύμβο Καστά και στην Αμφίπολη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τα διεκδικήσει και θα τα βρει. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε να μείνει η Αμφίπολη και πάλι σε ένα ντουλάπι Υπουργείου ξεχασμένη. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια καταβάλαμε σκληρές προσπάθειες και φτάσαμε στο σημείο να απειλήσουμε ως Περιφέρεια με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την επανεκκίνηση των εργασιών. Σήμερα όμως έχουμε μια κυβέρνηση που πιστεύει στη σημασία της ανάδειξης του Τύμβου Καστά κι έτσι δεν είμαστε πια μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια να αναδείξουμε και να καταστήσουμε επισκέψιμο το μοναδικό, παγκοσμίου σημασίας, μακεδονικό μνημείο από όλο τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.