Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατερίνα Νοτοπούλου: Χρειάστηκαν 3 μήνες προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα λόγω της...

Κατερίνα Νοτοπούλου: Χρειάστηκαν 3 μήνες προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότεροι από 3 μήνες για το επιτελικό κράτος της ΝΔ, προκειμένου να υλοποιήσει τα προαναγγελθέντα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που επλήγησαν λόγω της κατάρρευσης της εταιρείας Thomas Cook, τονίζει η κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Και συνεχίζει:

Η υπογραφή της ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια για την χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας σε ασφαλισμένους που έχουν εργαστεί το 2019 σε 80 ημέρες εργασίας, αντί 100 ημερών –  3,5 μήνες μετά την εξαγγελία των συγκεκριμένων μέτρων – φανερώνει την ανικανότητα αλλά και υποκρισία του επιτελικού τους κράτους.

O Υπουργός Τουρισμού, στις 25 Νοεμβρίου 2019, μας διαβεβαίωνε από την Βουλή ότι «τις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχει υπογραφεί ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων για τη στήριξη των εργαζομένων, ποσό πολύ σημαντικό και για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς και για την επόμενη και για το 2021» και ότι αυτό το πρόγραμμα «θα είναι για την επιχορήγηση του 100% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το ύψος των 500 ευρώ για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το ζήτημα της Thomas Cook».

Οι εργαζόμενοι ωστόσο, ακόμη περιμένουν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για να επουλωθούν οι πληγές που επήλθαν στην τουριστική οικονομία της χώρας μας.

Συγκεκριμένα:

  • Ενεργοποίηση της ΠΟΛ 1170/30-7-2015 που αφορά την έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων.
  • Συμψηφισμό του καταβληθέντος ΦΠΑ από ανείσπρακτα τιμολόγια με μελλοντικό ΦΠΑ.
  • Εξαίρεση των τιμολογίων από τα ετήσια έσοδα των επιχειρήσεων ως ανείσπρακτα.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων υπαγωγής εκ νέου στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή σε άλλη ευνοϊκή διάταξη.

Το κομματικό κράτος της ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανο και αδιάφορο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.