Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δικαστική νίκη της Airbnb στην Ευρώπη

Δικαστική νίκη της Airbnb στην Ευρώπη

O Πρόεδρος της European Holiday Home Association ενημερώνει το Ελληνικό κοινό

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτηρίζει την Airbnb ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας και όχι μεσιτικών υπηρεσιών μισθώσεων ακινήτων, αναμένεται να έχει επιπτώσεις στα κράτη-μέλη. 

Η European Holiday Home Association (EHHA), σε δήλωσή της, καλωσόρισε τη δικαστική απόφαση, που αποτελεί νίκη της Airbnb στην Ευρώπη. «Αποτελεί ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την κατεύθυνση της παροχής μεγαλύτερης ρυθμιστικής σαφήνειας και συνέπειας σε ολόκληρη την ΕΕ», επισημαίνει. 

Η EHHA είναι μια ευρωπαϊκή ένωση βραχυχρόνιας μίσθωσης που ιδρύθηκε το 2013. Μέλη της είναι οι μεγαλύτερες online πλατφόρμες του κλάδου (Airbnb, Homeaway, Awaze, Oyo, κ.ά.) καθώς και εθνικές ενώσεις που εκπροσωπούν επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων αλλά και ιδιοκτήτες κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη. 

Πώς όμως αυτή η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει τα κράτη – μέλη και άρα και την Ελλάδα; Ποια είναι τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο που ετοιμάζει για τη βραχυχρόνια μίσθωση η ελληνική κυβέρνηση; 

Ο γενικός γραμματέας της EHHA, Carlos Villaro Lassen, θα ενημερώσει το ελληνικό κοινό κατά τη διάρκεια του BnB Guest Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιανουαρίου, στο Divani Caravel, από τη Smart Press. Ο κ. Lassen θα παρουσιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, και θα εξηγήσει το πώς η συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιδρά στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις αλλά και τις τάσεις που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια στον κλάδο. Ταυτόχρονα θα αντλήσουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία που τους βοηθούν να μεγιστοποιήσουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εν λόγω δραστηριότητάς τους.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Κάντε την εγγραφή σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εδώ

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.