Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ενώνουμε δυνάμεις για την ανάδειξη της Κω ως τουριστικού προορισμού»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ενώνουμε δυνάμεις για την ανάδειξη της Κω ως τουριστικού προορισμού»

Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, κ. Νίκου Πουλιού, με την Ένωση Ξενοδόχων Κω

«Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους επαγγελματίες του τουρισμού, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα έργα καθώς έχει ήδη προετοιμάσει ένα εξειδικευμένο, ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχέδιο για την άμβλυνση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος στην Κω. Συνέπειες που επηρεάζουν όχι μόνο την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και το τουριστικό μας προϊόν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Κω και των νησιών μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, που μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο και φορείς του νησιού.

Ο κ. Κόνσολας με τον κ. Φραγκάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κω για την παρουσίαση πρότασης σχετικά με την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ταυτότητας της Κω, πραγματοποίησαν διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με την Πρόεδρο κ. Ντίνα Σβύνου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων, και το μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Νίκο Πουλιού.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες του νησιού, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και ειδικότερα την ανάδειξη της Κω ως τουριστικού προορισμού.

Συμφωνήθηκε η δημιουργία τοπικού συμφώνου συνεργασίας με όλους τους φορείς και την αυτοδιοίκηση για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και τη δημιουργία δεκαετούς πλάνου για την ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας και εικόνας της Κω.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της Thomas Cook, με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Κόνσολα, να προαναγγέλλει και νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πτώχευσης της εταιρείας.

Ένα ακόμη αίτημα που τέθηκε στο τραπέζι από την Ένωση Ξενοδόχων ήταν η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και η μετεκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. Ο Υφυπουργός, κ. Κόνσολας, ανακοίνωσε ότι σύντομα έρχεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο-τομή που αναβαθμίζει συνολικά την τουριστική εκπαίδευση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Φραγκάκης Δημήτρης τόνισε: «Ο ΕΟΤ και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι σε άμεση συνεργασία για θέματα που αφορούν στη στήριξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας και των νησιών μας. Ήδη, πριν από μόλις λίγες μέρες άρχισε, για πρώτη φορά τόσο νωρίς, η καμπάνια της προβολής και διαφήμισης για τη χώρα. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχει η χώρα μας ένα δυνατό brand name. Αυτό που της αξίζει».

Σε δήλωσή του, το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΤ κ. Νίκος Πουλιού ανέφερε πως: «Η στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού απέναντι στο νησί της Κω που πλήττεται από το μεταναστευτικό, είναι καίριας σημασίας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για την εφαρμογή ενός βιώσιμου σχεδίου τουριστικής προβολής και προώθησης με μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα αναβαθμίσει την Κω ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.