Αρχική Δήμοι Τρίτη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών για το 2019 της Κοινωνικής...

Τρίτη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών για το 2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής

Ανακοινώνεται η τρίτη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών για το 2019, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) 2018 – 2019.

Η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής υλοποιεί το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Πρόγραμμα αφορά τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε δικαιούχους, οι οποίοι είναι αποκλειστικά ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), και έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, της οποίας επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Σαρωνικού, συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι: Σαρωνικού, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

Σκοπός και οφέλη του προγράμματος

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις που προάγουν την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην Ελλάδα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το ΤΕΒΑ συμβάλει στην ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η υλική βοήθεια συνίσταται στη διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης, ενώ συνοδεύεται και από μέτρα κοινωνικής ένταξης, όπως καθοδήγηση και στήριξη ώστε τα άτομα αυτά να μπορέσουν να βγουν από τη φτώχεια και να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία.

Η νέα διανομή, η οποία εντάσσεται στον νέο κύκλο διανομών του ΤΕΒΑ 2018 – 2019 προβλέπεται να ξεκινήσει στις 4/12/2019 και να έχει ολοκληρωθεί στις 23/12/2019.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.