Αρχική Αθλητικά Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη: Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ...

Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη: Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στους κορυφαίους του πλανήτη!

Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μία σπουδαία διεθνή διάκριση, που ενισχύει τη φήμη της διοργάνωσης και αποτελεί αναγνώριση της υψηλής ποιότητάς της και της άριστης υποστήριξης των δρομέων, κατέκτησε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος κατετάγη ανάμεσα στους κορυφαίους Μαραθωνίους του πλανήτη, στην ανεξάρτητη έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον κορυφαίο αμερικανικό δρομικό ιστότοπο RUNNERSWORLD και διεξήχθη από την “THE SOLE SUPPLIER” (https://www.runnersworld.com/uk/training/marathon/a30135094/best-worst-marathons-in-the-world-study/).
Επίσης αναδημοσιεύτηκε από την κορυφαία ελληνική δρομική ιστοσελίδα “RUNNING NEWS” (http://www.runningnews.gr/item.php?id=44129).

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στους κορυφαίους του πλανήτη!
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» αναδείχθηκε 8ος καλύτερος στον κόσμο, στην συνολική αξιολόγηση, αλλά και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας!

Στην έρευνα των Βρετανών αξιολογήθηκαν 476 Μαραθώνιοι, όλοι τους πιστοποιημένοι από την IAAF – World Athletics, ενώ οι 81 από αυτούς κατατάχθηκαν στην τελική λίστα, με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι δεν παρείχαν επαρκή δεδομένα για την πλήρη αξιολόγησή τους.

Για να προκύψει η τελική κατάταξη με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο, λήφθηκαν υπόψη πολλοί διαφορετικοί παράγοντες κάθε διοργάνωσης, όπως ο μέσος χρόνος των τερματισάντων δρομέων, ο αριθμός των ιατρικών σταθμών, αλλά και των σταθμών υποστήριξης εφοδιασμού δρομέων κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και η ποιότητα άλλων παρεχόμενων υπηρεσιών των διοργανώσεων, οι περιβαλλοντικές – κλιματολογικές συνθήκες, η ποιότητα του αέρα και ο βαθμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η μέση θερμοκρασία, οι μέσες τιμές βροχόπτωσης και υγρασίας, η υψομετρική διαφορά, ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής ως προς την επίτευξη επιδόσεων κλπ

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που κατέκτησε την 8η θέση στην παγκόσμια γενική κατάταξη των πιστοποιημένων Μαραθωνίων της IAAF με 6,79 βαθμούς αξιολόγησης.

Ακόμη σπουδαιότερο είναι, μάλιστα, το επίτευγμα του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» στον τομέα της ασφάλειας, όπου κερδίζει την 4η θέση μεταξύ όλων των διοργανώσεων, χάρη στην άψογη υποστήριξη των δρομέων και τους συνολικά 26 ιατρικούς σταθμούς που διαθέτει κατά μήκος της διαδρομής!

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, κυρία Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και περήφανη για τη μεγάλη διεθνή διάκριση του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται από ποιοτικής απόψεως στους κορυφαίους Μαραθωνίους του κόσμου. Η πόλη μας και η χώρα μας διαθέτουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, αφού την εαρινή γιορτή της μέσω του ιστορικού Μαραθωνίου μας, διαδέχεται η φθινοπωρινή αντίστοιχη, το μεγάλο νυχτερινό πάρτυ του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου. Δύο διοργανώσεις που πέραν του αθλητικού, διαθέτουν κοινωνικό, πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικά τουριστικό χαρακτήρα. Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής συγχαίρω όλους τους Θεσμικούς και Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξής μας, καθώς και τους χορηγούς μας και ως Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια μου για την τουριστική αξιοποίηση της πόλης μας, η οποία πέραν των άλλων διαθέτει αυτούς τους θαυμάσιους θεσμούς, που αποτελούν ορισμό του αθλητικού τουρισμού».

Πέτρος Λεκάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό και τις μεγάλες διοργανώσεις, είναι μια πόλη που “γεννάει” ταλέντα με αμέτρητες διακρίσεις. Στο παλμαρέ ήρθε να προστεθεί η αναγνώριση του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, κατακτώντας την 8η θέση στους καλύτερους μαραθωνίους του κόσμου επί συνόλου 476 Μαραθωνίων πιστοποιημένων από την IAAF. Θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης, οι οποίοι κάθε χρόνο την κάνουν να μεγαλώνει, αλλά και τους εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους και αποτελούν τη “ψυχή” του Μαραθωνίου. Ως δήμος Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. Πιστέψαμε σ’ αυτόν τον Μαραθώνιο, πιστεύουμε στο δρομικό κίνημα και στα οφέλη που προσφέρει στην κοινωνία μας. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια και η στήριξη του δρομικού κινήματος πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη».

Ματθαίος Καϊσίδης (Τεχνικός Σύμβουλος της διοργάνωσης): «Η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας που παρέχει η διοργάνωση στους δρομείς, είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειάς μας σε όλα τα επίπεδα, πάντοτε σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή. Ο σχεδιασμός της υποστήριξης των δρομέων έχει γίνει βάσει των πραγματικών αναγκών τους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ιατρικών σταθμών, οι διασώστες βρίσκονται σε σημεία όπου έχουν διαρκή οπτική επαφή μεταξύ με αποτέλεσμα να μη μένει ποτέ ένας αθλητής χωρίς επίβλεψη, ενώ τα οχήματα που κινούνται μέσα στη διαδρομή ακολουθούν οργανωμένο σχέδιο, ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον, το διασωστικό προσωπικό είναι πλήρως εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο, ενώ και τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ελεγμένα για την καταλληλότητά τους. Στον τομέα της ασφάλειας βοηθούν πολύ και οι επικοινωνίες, που είναι από τις καλύτερες δυνατές που μπορούν να “στηθούν” σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντάς μας πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, επισήμανε: «Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας και την πόλη μας ειδικότερα το ότι ο ιστορικός Μαραθώνιός μας αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα γεγονός υψηλού επιπέδου. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας όλων των τομέων της διοργάνωσης, ώστε αυτή να αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα της χώρας την οποία να προβάλλει σε όλο τον πλανήτη, αποτελώντας πόλο έλξης δρομέων από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Συγχαρητήρια στους Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξής μας, τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΟΤ, τους Δήμους που διατρέχει η ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Θεσμικούς Φορείς Ασφαλείας και Υγείας και ειδικότερα το ΕΚΑΒ για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Βεβαίως τους χορηγούς μας, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία, η οποία αποτελεί συγχρόνως εγγύηση της προσδοκώμενης συνεχούς ανοδικής πορείας. Η Τεχνική Επιτροπή μας συνεργαζόμενη άψογα με τους Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξης, οι οποίοι κυριολεκτικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, απέδειξαν ότι το εν λόγω άριστο αποτέλεσμα είναι απόρροια της κοινής τους αγάπης για τη διοργάνωση και της άριστης συνεργασίας τους».

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει! Κλείστε έγκαιρα θέση στον αγώνα της Κυριακής 12 Απριλίου 2020!

Οι ομαδικές εγγραφές για τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin συνεχίζονται μέχρι τις 13 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 18 Μαρτίου.
Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και αποτελεί επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Δρόμος Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.