Αρχική Δήμοι Απορριπτικές για το Ελληνικό Δημόσιο και υπέρ των πολιτών της Σαρωνίδας οι...

Απορριπτικές για το Ελληνικό Δημόσιο και υπέρ των πολιτών της Σαρωνίδας οι πρώτες έξι εισηγήσεις κατά τη χθεσινή εκδίκαση των ενστάσεων

Απορριπτικές για το Ελληνικό Δημόσιο και υπέρ των πολιτών στη Σαρωνίδα, σχετικά με τις ιδιοκτησίες τους, ήταν οι πρώτες έξι εισηγήσεις κατά τη χθεσινή εκδίκαση των ενστάσεων.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης του Δήμου και των πολιτών καθώς και του άρτια τεκμηριωμένου υπομνήματος που κατατέθηκε κατά τη διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων και σαφώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης.

Φωτο “Ανεξάρτητος Σαρωνικός”

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μαζί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, και ευρεία αντιπροσωπεία των δημοτικών συμβούλων των δύο δήμων, παρουσία του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου βρέθηκαν χθες στο Υπουργείο Οικονομικών για να συναντήσουν τον αρμόδιο Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο ώστε να δοθεί μια οριστική πολιτική λύση με τροπολογία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Την Τετάρτη η συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο. 

Η συνάντηση των δύο δημάρχων με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο προγραμματίστηκε για αύριο Τετάρτη. Εντωμεταξύ οι δύο Δήμαρχοι κατέθεσαν κοινό υπόμνημα για το Κτηματολόγιο στο οποίο ειδικά για την Σαρωνίδα ζητούν την ανάκληση όλων των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προς τους κατοίκους της.

 

 

Τροπολογία η οποία θα αναστέλλει την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου για 4 μήνες

Σήμερα Τρίτη και λίγες ώρες πριν την αυριανή συνάντηση των Δημάρχων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, ο κ. Γιώργος Σωφρόνης, πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, ανακοίνωσε πως ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος του εκμηστηρεύτηκε πως, το αίτημα των Δημάρχων Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου και Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά έγινε αποδεκτό και ήδη έχει ετοιμαστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται τις επόμενες ώρες να προωθηθεί στη Βουλή τροπολογία, η οποία θα αναστέλλει την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου για 4 μήνες.

Στόχος όλων σε αυτό το διάστημα να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα των διεκδικήσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.