Home Διεθνή Συναντήσεις κορυφής για διερεύνηση Συνεδρίου ή Διεθνούς εκδήλωσης του Skal στην Αθήνα

Συναντήσεις κορυφής για διερεύνηση Συνεδρίου ή Διεθνούς εκδήλωσης του Skal στην Αθήνα

Τους κορυφαίους εκπροσώπους τους Skal International Monaco είχε την τιμή να φιλοξενήσει  στην Αθήνα το Skal International Athens το διάστημα 27 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, ο κ Contantine Panoussi, Πρόεδρος του Skal International Monaco, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και Γενική Γραμματέα του οργανισμού στο Μονακό, κα Birgit Reimann είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελληνική πρωτεύουσα και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε συναντήσεις νευραλγικής σημασίας και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος που επιμελήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Skal International Athens.

Από αριστερά ο κ. Μάκης Μπίτζιος μέλος του ΔΣ του Skal International Athens, η κα Έλeνα Αγκυρίδη μέλος του ΔΣ του Skal International Athens, ο κ. Νικόλας Κελαηδίτης πρόεδρος του Skal International Athens, ο υφυπουργός τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, o κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal International Monaco, η κα Birgit Reimann Γενική Γραμματέας του Skal International Monaco

Η αρχή έγινε την Πέμπτη το πρωί με τη συνάντηση και εκτενή συνομιλία των κκ Panoussi και  Reimann με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο Τουρισμού,  παρουσία του Προέδρου του Skal International Athens, κ. Νίκου Κελαηδίτη (Α’ Αντιπρόεδρος FedHATTA και  Γενικός Γραμματέας HATTA) και των μελών του ΔΣ, κας Έλενας Αγκυρίδη (Travelling) και κ. Μάκη Μπίτζιου (Re-make Marketing).

Από αριστερά η κα Αθηνά Κολυβά, Διευθύντρια του τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, η κα Πηνελόπη Νομπιλάκη Δ/ντρια ΕΟΤ και μέλος του ΔΣ του Skal Αθήνας, η κα Έλενα Αγκυρίδη Travelling και μέλος του ΔΣ του Skal Αθήνας, ο κ. Νικόλας Κελαηδίτης Πρόεδρος του Skal Αθήνας, ο κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal Monaco, η κα Ευανθία Καρδούλια, δικηγόρος με ειδίκευση στον τουρισμό, μέλος του Skal Αθήνας, ο κ. Μιχάλης Κωβαίος πρώην πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Skal Ελλάδος και η κα Βίκη Ευαγγελίου VSN Hub και μέλος του ΔΣ του Skal Αθήνας

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε εκδήλωση του Skal International Athens προς τιμήν των εκλεκτών προσκεκλημένων.

O κ. Λύσανδρος Τσιλίδης πρόεδρος του FEDHatta, o κ. Νικόλας Κελαηδίτης Πρόεδρος του Skal Αθήνας και ο κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal Monaco

Μεταξύ των σημαντικών εκπροσώπων της εθνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας και του Τύπου, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής η Διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού κα Αθηνά Κολυβά,  ο Πρόεδρος του FedHatta κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά κα Χριστίνα Τετράδη,

H κα Χαρά Κοβούση Δ/ντρια της Τουριστικής σχολής Αναβύσσου και ο κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal Monaco

η Διευθύντρια της Σχολής Αναβύσσου κα Χαρά Κοβούση,

O κ. Στέφανος Κωστόπουλος, πρώην πρόεδρος του Skal Αθήνας και ο κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal Monaco

ο πρώην Πρόεδρος του Skal Αθήνας κ. Στέφανος Κωστόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής Skal κ. Μιχάλης Κωβαίος, η κα Βίκυ Ευαγγελίου  (Marketing Lead – VSN Hub) και μέλος του ΔΣ του Skal Αθήνας, καθώς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων και αξιόλογων καλεσμένων.

Από αριστερά η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, o Πρόεδρος του Skal International Monaco κ. Constantine Panoussi, Γενική Γραμματέας του Skal International Monaco κα Birgit Reimann

Την Παρασκευή το πρωί, ο κ Panoussi και η κα Reimann, συνοδευόμενοι από την Αντιπρόεδρο του Skal International Athens κα Μαρία Καλλίτση και τα μέλη του ΔΣ κα Πηνελόπη Νομπιλάκη (ΕΟΤ) και κα Έλενα Αγκυρίδη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν για θέματα ανάδειξης Τουρισμού με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου.

O κ. Σπύρος Γιαννιώτης Γενικός Γραμματέας του Skal Αθήνας και ο κ. Constantine Panoussi Πρόεδρος του Skal Monaco

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δείπνο εργασίας  ανάμεσα στον κ. Panoussi, τον κ. Κελαηδίτη και τον Γενικό Γραμματέα του Skal International Athens Σπύρο Γιαννιώτη (Travelling) τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα ενεργοποίησης των διεθνών δικτυώσεων του παγκόσμιου οργανισμού SKAL που απαριθμεί πάνω από 15.000 μέλη σε 83 χώρες προς όφελος του Τουρισμού της Αθήνας!

Από αριστερά η κα Έλeνα Αγκυρίδη μέλος του ΔΣ του Skal International Athens, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, o Πρόεδρος του Skal International Monaco κ. Constantine Panoussi, Γενική Γραμματέας του Skal International Monaco κα Birgit Reimann και η κα Πηνελόπη Νομπιλάκη μέλος του ΔΣ του Skal International Athens

Στο πνεύμα αυτό  συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η διοργάνωση συνεδρίου ή διεθνούς εκδήλωσης του SKAL το επόμενο διάστημα που θα μπορεί να φιλοξενήσει η Αθήνα.

Στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος των προσκεκλημένων από το Μονακό, ο κ. Panoussi δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άρτια φιλοξενία, την προσφορά δώρων και αναμνηστικών από τους εκπροσώπους όλων των κορυφαίων φορέων που είχε τη χαρά να συναντήσει, αλλά και από τo πλούσιo πρόγραμμα επαφών και δραστηριοτήτων που επιλήφθηκε το ΔΣ του Skal International Athens.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με τον Πρόεδρο του Skal International Monaco κ. Constantine Panoussi

«Στόχος της επανίδρυσης του Skal International στην Αθήνα είναι η ένωση δυνάμεων και το «χτίσιμο» σχέσεων ώστε με την αξιοποίηση του κύρους και των διασυνδέσεων του παγκόσμιου brandname του Τουρισμού, SKAL, να κάνουμε πραγματικά για το καλό της πόλης μας το σύνθημα που πρεσβεύουν όλα τα μέλη του παγκόσμιου οργανισμού, Doing Business Among Friends!» δήλωσε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Πρόεδρος του Skal Αθήνας, κ Νίκος Κελαηδίτης.

Λίγα λόγια για το SKAL INTERNATIONAL:

Το ΣΚΩΛ (SKÅL) είναι ο μόνος Διεθνής Οργανισμός ο οποίος συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εκπροσωπείται από Ανώτερα και Διευθυντικά στελέχη του τουρισμού τα οποία συναντώνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε περιβάλλον φιλίας και αλληλεγγύης.

Το πρώτο τμήμα του ΣΚΩΛ ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1932 από τουριστικούς παράγοντες, έπειτα από ένα εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Σκανδιναβία όπου και γεννήθηκε η ιδέα, επαγγελματίες δηλαδή του τουρισμού αποφάσισαν να συνεργάζονται στενότερα μέσα από ένα οργανισμό σε πνεύμα φιλίας. Η ιδέα αυτή του Επαγγελματισμού και της Διεθνούς φιλίας έγινε αμέσως δημοφιλής και έτσι από το 1934 το Σκωλ πέτυχε διεθνή υπόσταση με το σχηματισμό της Διεθνούς Ένωσης των τμημάτων του Σκωλ (A.I.S.C.) με την πρωτοβουλία του πρώτου Προέδρου του Σκωλ Παρισιού, ο οποίος θεωρείται και «Πατέρας του Σκωλ», Florimond Volckaert. Η οργάνωση είναι σήμερα Παγκοσμίως γνωστή ως «Διεθνές Σκωλ» “Skal International”.

Έπειτα από εκείνο το δειλό ξεκίνημα το Σκωλ έφθασε σήμερα να αριθμεί 15.000 μέλη περίπου, ενταγμένα σε περισσότερα από 358 τμήματα, σε 83 χώρες.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται όπως γίνεται και σε άλλες συναφείς επαγγελματικές οργανώσεις από τα κατά τόπους τμήματα στην έδρα τους, σε εθνικό επίπεδο, καθώς και συναντήσεις διεθνών επιτροπών, (Μεσογεικής, Ευρωπαϊκής, Διεθνές Συμβούλιο κλπ.), υπό την εποπτεία του διεθνούς Σκωλ, του οποίου η μόνιμη Γενική Γραμματεία εδρεύει στο Τορρεμολίνος της Ισπανίας.

Το Διεθνές Σκωλ διοικείται από επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee), η οποία εκλέγεται από τα μέλη αντιπροσώπους, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται στο Παγκόσμιο Συνέδριο. Η γενική Γραμματεία αποτελεί το διαχειριστικό σώμα. Το πενθήμερο  Διεθνές συνέδριο φιλοξενείται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα, προσφέροντας έτσι στα μέλη και στους συνοδούς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι το δυναμικό της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας άλλων χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.skal.org_

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.