Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΟΤΘ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

ΟΤΘ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Τον εορτασμό των 70 χρόνων Λαϊκής Δημοκρατίας υπόσχεται να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη πολυμελής ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις. Την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου με μια παράσταση-υπερθέαμα και την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου με την προβολή δύο ταινιών-ντοκιμαντέρ.

Το υπερθέαμα εμπνευσμένο από την τέχνη του Κινέζικου πολιτισμού που διατρέχει μια αξιομνημόνευτη ιστορία 5.000 ετών, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου και ώρα 20:00  θα παρουσιαστεί στο Radio City η «Συνάντηση των Χιλιετιών» στο πλαίσιο Πολιτιστικών ανταλλαγών στον Δρόμο του Μεταξιού και το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαρκεί 120’ με διάλειμμα.

Όλη η μαγεία της κινέζικης κουλτούρας ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από κλασικές φιγούρες, χορογραφίες, αρχαία μουσικά όργανα, εθνικούς χορούς και τραγούδια που θα ερμηνευθούν από σπουδαίους καλλιτέχνες των εθνικών πολιτιστικών φορέων της Κίνας. Πρόκειται για καταγραφή της κινέζικης ιστορίας μέσα από χορογραφίες που προέρχονται από τοιχογραφίες και αγάλματα του κινέζικου πολιτισμού.

Την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου θα προβληθούν στο cinema Κολοσσαίον, 2 ταινίες-ντοκιμαντέρ. Το Roof of the World διάρκειας 90’ και το Xinjiang Story διάρκειας 92’.

Η είσοδος και τις δύο ημέρες θα είναι δωρεάν για το κοινό με προσκόμιση voucher από τη Viva.gr .

Info

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ

Ημ/νία: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Τοποθεσία: ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11 Παρασκευοπούλου 9, Θεσ/νίκη, 546 40

Ώρα έναρξης: 20.00

Δωρεάν είσοδος με voucher μέσω της viva.gr

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ημ/νία: Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2019

Τοποθεσία: ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Λεωφ. Βασ. Όλγας 150, Θεσ/νίκη, 546 40

Ώρες έναρξης: Roof of the World à 16:00-17:30 και Xinjiang Story à 18:00-19:30

Δωρεάν είσοδος με voucher μέσω της viva.gr

Για κράτηση εισιτηρίων, μέσω της Viva.gr, ακολουθείστε το link: https://www.viva.gr/tickets/theater/pollaploi-horoi/synantisi-hilietion-nyhtes-sto-pekino/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.