Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας αναμένονται να συνεισφέρουν μέσα στην επόμενη δεκαετία ...

Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας αναμένονται να συνεισφέρουν μέσα στην επόμενη δεκαετία 254 εκ. δολάρια στις τοπικές οικονομίες

Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας αναμένονται να συνεισφέρουν μέσα στην επόμενη δεκαετία 254 εκ. δολάρια στις τοπικές οικονομίες
  •  Όλο και συχνότερα δημιουργούνται τα επονομαζόμενα flex offices έξω από μητροπολιτικές περιοχές, μεταμορφώνοντας τη σύνθεση των τοπικών οικονομιών σε όλο τον κόσμο  
  • Με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μικρότερες πόλεις και  προάστια προωθείται η τοπική οικονομία, καθώς ένας χώρος ευέλικτης εργασίας μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία άνω των 28 εκ. δολαρίων για τη γύρω περιοχή

Η αυξανόμενη μετατόπιση των ευέλικτων και συνεργατικών χώρων εργασίας σε περιοχές εκτός των μεγάλων, μητροπολιτικών πόλεων σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί μια «ευέλικτη οικονομία» που μπορεί να συνεισφέρει περισσότερα από 254 εκ. δολάρια στις τοπικές οικονομίες μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την πρώτη εμπεριστατωμένη κοινωνικο-οικονομική έρευνα σε μικρότερες πόλεις και χώρους εργασίας σε προάστια. Η έρευνα αποκάλυψε ότι στις κοινότητες που περιλαμβάνουν ευέλικτους χώρους εργασίας κατά μέσο όρο δημιουργούνται 121 νέες θέσεις εργασίας, ενώ επιπλέον 9,63 εκ. δολάρια διοχετεύονται απευθείας στην τοπική οικονομία.

Αυτή η αύξηση της τοπικής απασχόλησης προωθείται κυρίως από τις μεγάλες εταιρείες που υιοθετούν πολιτικές ευέλικτης εργασίας, αποφεύγοντας πλέον το σύστημα μίας κεντρικής έδρας, και σταδιακά τοποθετώντας τους εργαζόμενους σε ευέλικτους χώρους έξω από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά κέντρα. Οι περισσότερες εταιρείες προχωρούν στην κίνηση αυτή για να βελτιώσουν την ευημερία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εργάζονται κοντύτερα στην κατοικία τους, αλλά και για να εξοικονομήσουν χρήματα και να ωθήσουν την παραγωγικότητα.      

Δημιουργία θέσεων εργασίας και η «οικονομία σάντουιτς»

Στις 19 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ένας μεμονωμένος χώρος εργασίας κατά μέσο όρο μπορεί να συντηρήσει 218 θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει θέσεις προσωρινής απασχόλησης που δημιουργούνται στο στάδιο διαρρύθμισης του χώρου, μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία των γραφείων – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υποδοχής, συντήρησης, καθαριότητας κλπ., συν των θέσεων που σχετίζονται με τη χρήση του χώρου.

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι από κάθε μεμονωμένο κέντρο εργασίας, μπορούν να δημιουργηθούν κατά μέσο όρο 121 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Αυτό συμβαίνει γιατί η παρουσία επιχειρήσεων και υπαλλήλων διεγείρουν την κίνηση στην γύρω περιοχή: όταν δημιουργούνται εταιρίες σε προαστιακές τοποθεσίες, φέρουν μαζί τους τοπικά αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και εργαζόμενους που ξοδεύουν χρήματα στην περιοχή, δημιουργώντας τη λεγόμενη «οικονομία σάντουιτς».

Οικονομικός αντίκτυπος

Πέρα από την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, οι ευέλικτοι χώροι ωφελούν γενικότερα την περιοχή αυξάνοντας την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΠΑ), τη μονάδα μέτρησης της αξίας των αγαθών και των υπηρεσιών που παράγονται στην περιοχή. Η έρευνα βρήκε ότι ένας μέσος χώρος ευέλικτης εργασίας παράγει 16,47 εκ. δολάρια ΑΠΑ ετησίως, από τα οποία τα 9,63 εκ. δολάρια διοχετεύονται απευθείας στην τοπική οικονομία. Το γεγονός εξηγείται εν μέρει από την «οικονομία σάντουιτς», δημιουργείται όμως επίσης από τις καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας και αμοιβής για τους κατοίκους, καθώς και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Τα επόμενα 10 χρόνια

Σύμφωνα με τον Mark DixonCEO της IWG (μητρική της Regus), «Παρατηρούμε μια αυξανόμενη ζήτηση από εταιρείες όλων των μεγεθών για ευέλικτους χώρους, σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις επιλέγουν ένα ακτινωτό μοντέλο ακινήτων κέντρου-περιφέρειας, ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις, που προτιμούν να συγκεντρώνονται και να συνεργάζονται, επιλέγουν ευέλικτους χώρους προκειμένου να βρίσκονται κοντά σε άλλες επιχειρήσεις».

Για να διαβάσετε όλη την έρευνα, επισκεφθείτε: https://www.regus.com/suburban-economic-survey

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η έρευνα της Regus ανέλυσε την κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο της ευέλικτης εργασίας σε 19 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότιος Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ REGUS

Η Regus είναι η παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή χώρων εργασίας. Έχουμε δημιουργήσει ένα απαράμιλλο δίκτυο γραφείων, συνεργατικών και χώρων συνάντησης για εταιρείες σε κάθε χώρα του κόσμου. Είναι μια παγκόσμια υποδομή, φτιαγμένη για να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην κάθε ευκαιρία τους.

Το δίκτυο των χώρων μας δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν οπουδήποτε, χωρίς τα κόστη εγκατάστασης ή επενδύσεις κεφαλαίου. Παρέχει στους πελάτες άμεσα οφέλη στα έξοδα, καθώς και τη δυνατότητα εξωτερικής ανάθεσης των γραφειακών τους εγκαταστάσεων. Σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να συνδέσει 2,5 εκ. επαγγελματίες με παρόμοια νοοτροπία, πρόκειται για μια άμεση παγκόσμια κοινότητα και ένα μέρος στο οποίο νιώθει κανείς ότι ανήκει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.