Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με τα λόγια (γίνεται): Η 9η περίοδος των ποιητικών συναντήσεων στην...

Με τα λόγια (γίνεται): Η 9η περίοδος των ποιητικών συναντήσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» και η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για τον Νοέμβριο 2019–Απρίλιο 2020. Στην 9η αυτή περίοδο του «μτλγ», οι συναντήσεις πραγματοποιούνται και πάλι στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 19:30.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της περιόδου περιλαμβάνει:

○ Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2019: «Ο Ελύτης και οι άλλοι», με αφορμή τα 40 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νομπέλ στον ποιητή. Την δημιουργική συνομιλία του Ελύτη με παλαιότερους ποιητές, Έλληνες και μη, θα σχολιάσουν, διαβάζοντας τα σχετικά ποιήματα, οι: Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Όλγα Παπακώστα, Μαρία Τοπάλη και Μάριος Χατζηπροκοπίου.

○ Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020: Ο Χρήστος Σιορίκης (υποψήφιος για το Βραβείο του «Αναγνώστη», 2018) και η Νάντη Χατζηγεωργίου, στην φετινή εκδήλωση του τύπου «1+1», παρουσιάζουν τις «ποιητικές αυτοπροσωπογραφίες» τους.

○ Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020: Μια περιδιάβαση στην Ιαπωνική ποίηση με τον μεταφραστή της Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

○ Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020: Αφιέρωμα στην αμερικανική ποίηση και τον Bill Knott (1940-2014) για τον «Μήνα της Ποίησης». Ογδόντα χρόνια μετά την γέννηση του Νοττ, σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες μεταφράζουν ποιήματα αυτού του ιδιαίτερου ποιητή. Πολυγραφότατος και αναγνωρισμένος (Iowa Poetry Prize∙ Guggenheim Fellowship), εντέλει διέθεσε όλα τα ποιήματά του δωρεάν στο διαδίκτυο. Μετά τον θάνατό του, εκδόθηκε η ανθολογία απ’ όλο το έργο του, με τίτλο I am flying into myself και με εισαγωγή του ποιητή Ron Padgett (ποιήματα του οποίου ακούγονταν στην ταινία Patterson του Jim Jarmusch).

○ Τρίτη 28 Απριλίου 2020: Αφιέρωμα σε 4 Ελληνίδες ποιήτριες: Πολυδούρη (1902-1930) – Αξιώτη (1905-1973) – Χατζηλαζάρου (1914-1987) – Αραβαντινού (1926-1998). Η ένατη περίοδος του «μτλγ» θα κλείσει με άλλη μία επανεπίσκεψη του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα. Σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες επιλέγουν, διαβάζουν, και σχολιάζουν από το έργο των τεσσάρων σημαντικών ποιητριών.

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.