Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού Χ....

Δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη

Την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου,  καθώς και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, συμφώνησαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ Αρναουτάκη.

Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του υπουργού- στο πλαίσιο των συναντήσεων για την Συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού- , ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι το υπουργείο έχει στρατηγικό σχέδιο για όλη την χώρα το οποίο και εξατομικεύεται ανά περιοχή αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Εξειδικεύοντας , ο υπουργός μετέφερε στον περιφερειάρχη την πρόθεση του υπουργείου να ενισχύσει δράσεις για τον θεματικό τουρισμό, που η Κρήτη έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ο θεματικός τουρισμός είναι στην αιχμή του δόρατος της νέας μακρόπνοης τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης και πρέπει να προβληθεί με όλες τις σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να έχει υψηλή ανταπόκριση στο παγκόσμιο κοινό που απευθύνεται.

Τόσο ο κ. Αρναουτάκης όσο και ο υπουργός Τουρισμού συμφώνησαν ότι το νησί διαθέτει πλεόνασμα τοπικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να προβληθούν συνολικά και ειδικά με τα χαρακτηριστικά που η κάθε περιοχή της Κρήτης διαθέτει.  

Στην συζήτησή αναδείχθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και προτάθηκαν ιδέες που θα μελετηθούν και θα υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις για την εφαρμογή τους.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να υπάρχει αλληλοενημέρωση για τα θέματα του τουρισμού, και τακτικές συναντήσεις, που θα αφορούν την συνολική προβολή της Κρήτης στην διεθνή τουριστική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχάρης είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην Κρήτη για σήμερα και αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.