Αρχική Αγροτική επιχειρηματικότητα Αιγίδα ΕΟΤ για την στήριξη του αγροτοτουρισμού στην Ελλάδα

Αιγίδα ΕΟΤ για την στήριξη του αγροτοτουρισμού στην Ελλάδα

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Αgroxenia (Αγροξενία) στη Λίμνη Κερκίνη (11-13 Νοεμβρίου 2019)  αλλά και το πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτοτουρισμού στο Βάμο Χανίων  (Ιούνιος  2020)  με απόφαση της Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου.
Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν την ανάπτυξη του  αγροτοτουρισμού στην χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού ως βασικό μοχλό επιμήκυνσης  της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο αγροτουρισμός  θεωρείται   πολύ σημαντική μορφή τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, που  ενισχύει  παράλληλα, την τοπική οικονομία  και τις  περιοχές διεξαγωγής σχετικών οργανωμένων προσπαθειών.

Η Agroxenia είναι σωματείο που δημιουργήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος ( Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), με στόχο την προαγωγή του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, την προώθηση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό. 
Σκοπός της συνέλευσης στην λίμνη Κερκίνη,  είναι  ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.
Επίσης θα προετοιμάσει  το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα Χανιά με ευρωπαίους  εκπροσώπους από το χώρο του αγροτουρισμού.
Την δράση της  Αgroxenia θα  προβάλουν ανταποκριτές τύπου σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Info:
Η Agroxenia είναι σωματείο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος ( Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), δευτεροβάθμιος φορέας του Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού στην Ελλάδα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EUROGITES.  Ο Σ.Ε.ΑΓ.Ε ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017 στα Τζουμέρκα Ηπείρου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά από 14 χρόνων εργασιών &  συναντήσεων έχει θεσπισθεί θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό στη χώρα μας.
Στόχος του ελληνικού φορέα είναι η διεξαγωγή δράσεων προώθησης του Αγροτουρισμού στα πρότυπα  των ευρωπαϊκών χωρών, όπως Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, κ.α, με την επωνυμία Αγροξενία (Αgroxenia).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.