Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Nα καταστεί ο Βόλος και το Πήλιο ένας γαστρονομικός...

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Nα καταστεί ο Βόλος και το Πήλιο ένας γαστρονομικός προορισμός

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, εκδήλωση για την ανάπτυξη του τοπικού γαστρονομικού χάρτη.

Τόσο ο βραβευμένος συγγραφέας, και κεντρικός ομιλητής, Γιώργος Πίττας (εμπνευστής του Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και ιδρυτής της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide) όσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γιώργος Ζαφείρης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση πως για να καταστεί ο Βόλος και το Πήλιο ένας προορισμός γαστρονομικός, απαιτείται η πολιτιστική αυτογνωσία και ωριμότητα όλων των εμπλεκομένων και κυρίως η αλληλεγγύη και συνέργεια όλων, επιχειρηματιών, παραγωγών, εμπόρων, ξενοδόχων και όλων των επαγγελμάτων που περιστρέφονται γύρω από την παραγωγή.

Ο κ.Πίττας μέσω του συγγράματος του «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», ανακοίνωσε το μανιφέστο των γαστρονομικών κοινοτήτων που θα δημιουργηθούν , ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο τραπέζι γνώσης, συνεργασίας και χαράς, και άρα πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Ο κύριος Γιώργος Ζαφείρης χαιρετίζοντας τα μέλη της Ένωσης και τους επίσημους προσκεκλημένους στην εκδήλωση ανέφερε ότι η Ένωση Ξενοδόχων συντάσσεται με το πρόγραμμα θεωρώντας πως ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά ένας τόπος είναι να κινητοποιηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. «Το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, «είναι για όσους αγαπούν τη δουλειά, για όσους συνεργάζονται και πιστεύουν ότι το κοινό καλό είναι καλό όλων».

Αξίζει να σημειωθεί πως το τρίπτυχο Γαστρονομία-Πολιτισμός-Τουρισμός αποτελεί μια συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να γίνουμε όλοι μαζί οι καλύτεροι πρεσβευτές της τουριστικής μας ταυτότητας.

Άριστη υπήρξε η συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου αλλά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το αδύνατο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού, ο κ. Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ, η κα. Αγγελική Τομαρά, μέλος του Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και μέλος επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Βόλου, ο κ. Στέφανος Στεφάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης, ο κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, ξενοδόχος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), η κα. Γεωργία Ταμπάκη και ο κ. Γιώργος Παπαμακάριος από το τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου, ο Αερολιμενάρχης, κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου και ο κ. Νικόλαος Σαρούκος, προϊστάμενος τμήματος επιθεωρήσεων, ελέγχου και τουριστικής ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, επιχειρηματίες της εστίασης και ντόπιοι παραγωγοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.