Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΕΚ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 4.5 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...

ΤΟ ΕΚ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 4.5 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Celestyal Cruises

Την Τετάρτη, to EK έδωσε «πράσινο φως» για την εκταμίευση 4.5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου στη δυτική Κρήτη.
Μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου 2019, εξαιρετικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, ειδικά το δυτικό τμήμα του νησιού. Οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (σημ.: 8 Νοεμβρίου), η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία αυτή στο κείμενο της πρότασης της Επιτροπής ή στο σχέδιο έκθεσης της εισηγήτριας Εύας Καϊλή (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), το οποίο εγκρίθηκε με 669 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.