Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τον εορτασμό των 70 χρόνων Λαϊκής Δημοκρατίας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ομάδα Κινέζων...

Τον εορτασμό των 70 χρόνων Λαϊκής Δημοκρατίας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο σημαντικός εορτασμός των 70 χρόνων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με τη μεγάλη τουριστική έκθεση Philoxenia.

Η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στην έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης τόνισε χαρακτηριστικά:

Ο πολιτισμός της Κίνας είναι ένας πολιτισμός που  το ειδικό του βάρος είναι τεράστιο στην παγκόσμια ιστορία. Το 2019 η Κίνα, με οικονομία μεγέθους 14 τρισ. δολαρίων, είναι πάρα πολύ διαφορετική από την φτωχή και διαλυμένη χώρα που είχε προκύψει το 1949 από τον εμφύλιο.

“Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα και τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε αποκτήσει δεσμούς που επιθυμούμε να πολλαπλασιάσουμε. Από την στιγμή που απέκτησε η Θεσσαλονίκη τον μεγαλύτερο ψηφιακό πυλώνα για τον τουρισμό, το thessaloniki.travel, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους Κινέζους και διάχυση πληροφοριών στα αντίστοιχα δικά τους δίκτυα για δράσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν η Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Είναι σημαντική επίσης η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μέσω της οποίας η Θεσσαλονίκη είχε πολύ μεγάλη προβολή  ενώ έχει ενεργό ρόλο στις ενέργειες για το Δρόμο του Μεταξιού.Είναι προφανής λοιπόν η σημασία και η αξία μίας εκδήλωσης όπως αυτή για τα 70 χρόνια της Λαϊκής Δημοκρατίας.”

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε σε 2 φάσεις.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου με μια παράσταση – υπερθέαμα με τίτλο «Συνάντηση των Χιλιετιών» εμπνευσμένο από την τέχνη του Κινέζικου Πολιτισμού, ιστορίας 5.000 ετών στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών στον Δρόμο του Μεταξιού και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου με την προβολή δύο ταινιών-ντοκιμαντέρ.

Στην πρώτη φάση στην παράσταση «Συνάντηση των Χιλιετιών» στο Radio City, ζωντάνεψε στη σκηνή, όλη η μαγεία της κινέζικης κουλτούρας μέσα από κλασικές φιγούρες, χορογραφίες, αρχαία μουσικά όργανα, εθνικούς χορούς και τραγούδια που ερμηνεύθηκαν από σπουδαίους καλλιτέχνες των εθνικών πολιτιστικών φορέων της Κίνας.

Πρόκειται για καταγραφή της κινέζικης ιστορίας μέσα από χορογραφίες που προέρχονται από τοιχογραφίες και αγάλματα του κινέζικου πολιτισμού.

Την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου προβλήθηκαν στο cinema Κολοσσαίον,2 ταινίες-ντοκιμαντέρ. Το Roof of the World διάρκειας 90’ και το Xinjiang Story διάρκειας 92’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.