Αρχική Βουλή Στα μέτρα διευκόλυνσης για τις πληγείσες από την κατάρρευση της Thomas Cook...

Στα μέτρα διευκόλυνσης για τις πληγείσες από την κατάρρευση της Thomas Cook επιχειρήσεις και τους απασχολούμενους αναφέρθηκε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Νοτοπούλου

Η Τομεάρχης τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο «φιάσκο», όπως το ονόμασε, «που πλήγωσε την Σαμοθράκη» όταν ο Υπουργός Τουρισμού διαβεβαίωνε πως όλα βαίνουν καλώς ενώ στα ΜΜΕ προβάλλονταν οι εικόνες του αποκλεισμένου νησιού που τον διέψευδαν.

Σε ότι αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ «αποδεικνύεται ανέτοιμη να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος από την κατάρρευση της Thomas Cook».

Σε ότι αφορά στα άρθρα :

•          Στο άρθρο για την απαλλαγή από το τέλος διαμονής, αυτό το πληρώνει ο τουρίστας. Δεν διευκολύνεται η επιχείρηση που έχει πληγεί από την κατάρρευση της Thomas Cook. H επιχείρηση απλά το εισπράττει και το αποδίδει ως οφείλει.

•          Σχετικά με την αναστολή της καταβολής ΦΠΑ και πάλι δεν διευκολύνονται ουσιαστικά οι επιχειρήσεις. Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι οι κλειστές επιχειρήσεις αυτές αναμένουν έσοδα μέχρι το Μάρτιο. Πώς, λοιπόν, θα αποκτήσουν ρευστότητα; Γιατί δεν δίνετε μια μεγαλύτερη παράταση όπως επανειλημμένα ζήτησαν, συνολικά, οι φορείς, μέχρι και την τελευταία ακρόασή τους στη σχετική Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων ;

«Αρκεί μία και μόνο αναφορά στα γεγονότα εν είδη χρονικής αναδρομής για να διαπιστώσουμε την ανυπαρξία αντανακλαστικών του Υπουργείου σας» είπε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συνάντηση του κ.Θεοχάρη με τα στελέχη της Thomas Cook έγινε τον Ιούλιο, η ημερομηνία της κατάρρευσής της ήταν 23/9, πραγματοποιήθηκαν δυο υπουργικές συναντήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, με αντίστοιχες εξαγγελίες και φέρνετε σήμερα-μέσα Νοεμβρίου- την κύρωση μιας ΠΝΠ η οποία παραπέμπει σε μεταγενέστερη ΚΥΑ; Τόσο ενδιαφερθήκατε για την  αγωνία τόσων εργαζομένων; 

Σας ρωτάμε τα ίδια ξανά και ξανά τόσους μήνες και ακόμα δεν έχετε βρει απαντήσεις».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στις 4,500 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο Υπουργός, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σχετική Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας ενώ υπάρχει η σχετική απόφαση από το ΔΣ ΟΑΕΔ.

«Και ήσασταν τυχεροί γιατί υπάρχει προηγούμενο πλαίσιο στήριξης των εργαζομένων σε εταιρείες που πτωχεύουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το  Επιτελικό σας Κράτος το μόνο που έχει να επιδείξει είναι επιτελική αδράνεια».

Η Τομεάρχης Τουρισμού σημείωσε με έμφαση:

«Συνεχίζουμε να ζητάμε:

-Την εξασφάλιση ότι οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις των εργαζομένων θα παραμείνουν ως είχαν πριν την πτώχευση και προκρίνεται η επιδότηση της εργασίας.

-Άμεση εφαρμογή του προγράμματος στήριξης από τον ΟΑΕΔ για όσους απολύθηκαν εξαιτίας της πτώχευσης, την ενεργοποίηση της ΠΟΛ 1170/30-7-2015 που αφορά την έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων λόγω πτώχευσης αλλοδαπού τουριστικού πράκτορα, τη διεύρυνση των κριτηρίων και υπαγωγή εκ νέου στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή σε άλλη ευνοϊκή διάταξη, μεγαλύτερη αναστολή καταβολής ΦΠΑ και συμψηφισμό του καταβληθέντος ΦΠΑ από ανείσπρακτα τιμολόγια με τον Τhomas Cook, με μελλοντικό ΦΠΑ.

-Πρόβλεψη ειδικών ρυθμίσεων για την εξόφληση τραπεζικών δανείων επιχειρήσεων, αλλά και εργαζομένων που επλήγησαν από την πτώχευση αυτή και εφαρμογή της μείωσης προκαταβολής φόρου όπως είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 50% και το απορρίψατε εσείς.

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

«Αναφορικά με την αναγνώριση των ιαματικών λουτρών είμαστε θετικοί, δίναμε παρατάσεις. Όμως αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει προθεσμία για να υποχρεώνονται οι φορείς όπως η ΕΤΑΔ να επισπεύδει τις διαδικασίες και το Υπουργείο να γνωρίζει και να χαράσσει ανάλογη πολιτική αξιοποίησης και προβολής»;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.