Αρχική Αεροπορικά Νέα Διαγωνισμό για τα επιδοτούμενα δρομολόγια της Astra Airlines προκηρύσει η ΥΠΑ

Διαγωνισμό για τα επιδοτούμενα δρομολόγια της Astra Airlines προκηρύσει η ΥΠΑ

Για τα δρομολόγια Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά και Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός για το χρονικό διάστημα από 1/12/2019 έως 30/6/2020.

O ξαφνικός θάνατος που επέβαλλε η Διεθνής Ένωση Aερομεταφορών (IATA) στην Astra Airlines, πετώντας την ουσιαστικά εκτός αγοράς, οδήγησε την εταιρεία, που κλυδωνίζεται στη μέγγενη των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, να βγάλει ανακοίνωση για το επιβατικό κοινό. Με ανακοίνωση της, εξ άλλου η Astra Airlines γνωστοποίησε και επίσημα την αναστολή των πτήσεων της.

«Η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τη διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα» .

Η ανακοίνωση, ωστόσο, αφήνει «ανοικτό» το ζήτημα της διευθέτησης αιτημάτων από πλευράς των επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια με την εταιρεία, με τη διοίκηση να παρατείνει εκ νέου, αυτή τη φορά για μία ακόμη εβδομάδα, την επίσημη ενημέρωση (σ.σ. το χρονικό όριο που είχε θέσει αρχικά και ξεπεράστηκε προ πολλού ήταν για τις 15/11).

Όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές η εταιρεία βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς ακόμη και αν κατάφερνε να παραμείνει στη ζωή θα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν τις διαδικασίες για να ενταχθεί στο δίκτυο της ΙΑΤΑ.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος των πτήσεων που εκτελούσε η Astra Airlines αναπληρώνει η Aegean Airlines.

Με επιστολή της προς τα ταξιδιωτικά γραφεία η Aegean, ενημέρωσε πως από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020 προσθέτει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.    

Ως προς τα επιδοτούμενα δρομολόγια η ΥΠΑ θα προχωρήσει σε προκήρυξή τους εκ νέου.

  • Για το δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το χρονικό διάστημα από 1/12/2019 έως 30/6/2020.
    To μέγιστο ετήσιο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ορίστηκε στις 385.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

  • Για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το χρονικό διάστημα από 1/12/2019 έως 30/6/2020.
    To μέγιστο ετήσιο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ανέρχεται στις 423.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

H Αstra Airlines διέθετε στον στόλο της 4 αεροσκάφη, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση του χειμερινού της προγράμματος για την περίοδο 2019-2020. Αυτό περιελάμβανε πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη σε Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω και από και προς Αθήνα σε Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.