Αρχική Δήμοι ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης διαπιστώθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης  με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το δήμαρχο, τον έπαρχο, εκπροσώπους  του τουριστικού κλάδου και φορείς της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Ο Θεοχάρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα, τον έπαρχο Χαράλαμπο Δαρζέντα ενώ σήμερα πραγματοποίησε συσκέψεις  με τον πρόεδρο του Λιμενικού  Ταμείου κ. Άγγελο Ρούσσο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων κ. Γεράσιμο Κανακάρη και  με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν οι κ.κ. Μανόλης Καραμολέγκος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κυκλάδων, Λευτέρης Αναπλιώτης πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών καταλυμάτων, Κυριάκος Πρέκας πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων, Νίκος Νομικός πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ευάγγελος Φύτρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Μάρκος Καφούρος από την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων. 

Στόχος των συναντήσεων  ήταν  η από κοινού  χάραξη της στρατηγικής για την επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός  ” επιθυμία όλων είναι να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας”.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης πρέπει όλοι, η Κυβέρνηση, οι Δήμοι, οι Φορείς, η Περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

«Η Σαντορίνη» σημείωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, «είναι ένας τουριστικός προορισμός μοναδικός που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Οι επαφές που είχα αυτό το διήμερο στο νησί αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διαχείριση όλων των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν”.

Ο υπουργός  επισκέφθηκε  το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου και ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο.  

Τέλος ο υπουργός Τουρισμού παρέστη χθες στην εκδήλωση της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Θήρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.