Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil

Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil

Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, εγκαινίασε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου την έκθεση «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil», που πραγματοποιείται στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής). Πρόκειται για μια πρωτότυπη απεικόνιση σκηνών της Επανάστασης του 1821, αλλά και της καθημερινότητας των αρχών του 19ου αιώνα, με τις αγαπητές στα παιδιά-και σε μεγάλους- φιγούρες.

Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα PlaymobilΌπως είπε η Υπουργός, «είναι πολύ σημαντικό ότι γεγονότα όπως η Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζονται με έναν τέτοιο εναλλακτικό τρόπο, που είναι εύληπτος, προσιτός και ευχάριστος για τις οικογένειες και τα παιδιά. Έχει σημασία οι νεαρές ηλικίες να μην αποκόπτονται από την Ιστορία και να γνωρίζουν πώς και με ποιους αγώνες δημιουργήθηκε το σημερινό ελληνικό κράτος».

Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα PlaymobilΣτην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 20 διοράματα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με Playmobil. Απεικονίζουν σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821, όπως τον όρκο των Φιλικών, την έξοδο του Μεσολογγίου, την πολιορκία της Τριπολιτσάς αλλά και εικόνες της καθημερινότητας. Περισσότεροι από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ανάμεσά τους και οι φιλέλληνες, αλλά και οι Οθωμανοί που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα παρουσιάζονται μαζί με τα σύντομα βιογραφικά τους.

Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα PlaymobilΗ έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Για την κατασκευή των διοραμάτων χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ Playmobil. Ο σχεδιασμός και η γενική εποπτεία της έκθεσης έγινε από τις επιμελήτριες του Μουσείου, Νατάσα Καστρίτη, Παναγιώτα Παναρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής σχεδίασε ο Στέλιος Μυλωνάς, ενώ συνεργάστηκαν οι συλλέκτες, Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.