Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση και συνεργασία του Μάνου Κόνσολα με τη διοίκηση του ΞΕΕ

Συνάντηση και συνεργασία του Μάνου Κόνσολα με τη διοίκηση του ΞΕΕ

Με τη διοίκηση και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας με  τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό και τα μέλη του ΔΣ να θέτουν μια σειρά ζητημάτων, όπως η αντιμετώπιση των συνεπειών από την κατάρρευση της Thomas Cook, το Airbnb και τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική εκπαίδευση θα έχει, ως δομικό στοιχείο,  πέρα από την αναβάθμιση των σπουδών και τη σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τη μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με τα επαγγέλματα στα οποία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, ώστε να εναρμονιστεί προσφορά και ζήτηση στο πεδίο του τουριστικού κλάδου, αλλά και να ληφθεί υπόψιν στο σχεδιασμό του νέου χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στo Airbnb ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση που θα ρυθμίζει στρεβλώσεις, θα καλύπτει τα κενά που υπάρχουν και θα προβλέπει κυρώσεις για τα αδήλωτα ακίνητα.

Έκανε, επίσης, λόγο για την επιτακτική  ανάγκη ανάπλασης περιοχών στην Αθήνα, που θα προσδώσει ώθηση στον τουρισμό city break.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε το ΞΕΕ ως θεσμικό εταίρο και σύμβουλο της Πολιτείας, επισημαίνοντας ότι σχεδιάζονται διϋπουργικές συνεργασίες για την επίλυση προβλημάτων του τουρισμού, στις οποίες θα συμμετέχει και το ΞΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.