Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2019

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2019

Η μεγάλη συνάντηση του Ελληνικού Πολιτισμού με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2019 ,
Από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019
στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Εκατοντάδες σημαντικοί επιστήμονες στην Αθήνα
Υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εγγραφές Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων, για τη συμμετοχή τους στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (3nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2019) , που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25,26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 ,στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον όλης της επιστημονικής κοινότητας και είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο (Ηλεκτρονικές εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας http://www.euromed-dch.eu).

Η επίσημη έναρξη του Συνέδριου θα γίνει, με κάθε επισημότητα, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. ,στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 2 του Παν/μιου Δυτικής Αττικής (Π.Ράλλη –Θηβών- Αιγάλεω) .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα θα βρεθούν, για τρεις μέρες, εκατοντάδες σημαντικοί επιστήμονες της Ψηφιοποίησης, παρουσιάζοντας τις νέες παγκόσμιες τάσεις, αλλά και τις Νέες Τεχνολογίες στην έρευνα, καταγραφή, διάσωση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της σπουδαίας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το Συνέδριο αυτό, λόγω της θεματολογίας του τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ έχει και την υποστήριξη-αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού , της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα ,του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πολλών παγκόσμιων επιστημονικών Οργανισμών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΤΕΠΑΚ ,που είναι ένας από τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, διοργανώνει τα περίφημα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed, κάθε δύο (2) χρόνια στην Κύπρο από το 2006 με εξαιρετική επιτυχία , διαθέτει τη μοναδική Έδρα UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage, όπως, επίσης, και τη μοναδική έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης EU-ERA Chair on Digital Cultural Heritage, στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και διαδραματίζει, πλέον, παγκόσμιο ρόλο, επηρεάζοντας τις εξελίξεις στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, σε όλη την υφήλιο.

Ένας Θεσμός εθνικής σημασίας

Το σημαντικό αυτό Συνέδριο για τον Ελληνικό Πολιτισμό, θεωρείται ως πρωτοπόρο και καινοτόμο για την Ελλάδα, είναι εθνικής σημασίας και έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται στην Ελλάδα, κάθε δύο (2) χρόνια, μετά από απόφαση των διοργανωτών Φορέων, που είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, σε συνδυασμό και με τα αντίστοιχα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed ,που γίνονται στην Κύπρο .

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το αναγνώρισε για την Ελλάδα, ως ένα από τα εγκυρότερα και πιο αξιόπιστα του είδους του, που συγκεντρώνει τους καλύτερους επιστήμονες, πάρα πολλών ειδικοτήτων, από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι γνωρίζονται μεταξύ τους, δημιουργούν δίκτυα συνεργασίας και διεκδικούν εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, δίνοντας απασχόληση σε νέους επιστήμονες και παράγοντας σημαντικό έργο για τη χώρα, στον τομέα του πολιτισμού και του πολιτιστικού τουρισμού.

Επίσης, υπό το πρίσμα των κινδύνων που διατρέχουν τα μνημεία (αρχαιολογικά ,βυζαντινά ,θρησκευτικά κλπ), από φυσικούς ή ανθρωπογενείς παράγοντες (π.χ. Παναγία των Παρισίων κ.ά.) , υπάρχει δραματική ανάγκη ψηφιοποίησης όλων των δημιουργημάτων του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και της διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής για την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, με τη χρήση ων νέων τεχνολογιών, πρακτική που προωθείται, όχι μόνο μέσα από το Συνέδριο, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες των διοργανωτών προς την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, Ελλάδας και Κύπρου, με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Τέλος, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι, οργανισμοί Τ.Α.), δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το Συνέδριο, γιατί μπορούν και πρέπει να διαμορφώσουν πολιτικές ανάδειξης του πολιτιστικού τους αποθέματος, δημιουργώντας έτσι εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε επίπεδο χώρας μπορεί να αυξηθεί ο λεγόμενος πολιτιστικός τουρισμός .
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχών των συνέδρων για το 3ο Συνέδριο Ψηφιοποίησης είναι η http://www.euromed-dch.eu.
Πληροφορίες : Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” -Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944, skriapask@gmail.com .

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
• ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ -ΚΥΠΡΟΣ
• ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ , ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -ΕΛΛΑΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.