Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Explorer’s Bar ∙ Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα...

Το Explorer’s Bar ∙ Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα της Αγάπης Χατζή

Έργα της βραβευμένης καλλιτέχνιδας βρίσκονται
σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται από τις 15 Σεπτεμβρίου στο Explorer’s Bar ∙ Bistro του NJV Athens Plaza, μέσα από το χρώμα και τη ρευστή τους φόρμα εξερευνούν αρχετυπικά και γεμάτα συμβολισμούς πεδία.

Η εν λόγω σειρά έργων, είναι εμπνευσμένη από αφηρημένες έννοιες, βιώματα-σπαράγματα μνήμης, ανθρώπους, τοπία και αντικείμενα, τα οποία, ρευστά και αόριστα, αναδύονται μέσα από την ομίχλη και αγωνίζονται να ανασυσταθούν. Η διεργασία αυτή αναδεικνύει τη λυρική πνοή που διατρέχει τον κάθε πίνακα και, έτσι, αναδεικνύεται ο απώτερος στόχος του έργου.

Η Αγάπη Χατζή έχει δηλώσει ότι ανήκει στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, γιατί εκφράζεται μέσω του αντισυμβατικού και πολυεπίπεδου τρόπου αφήγησης. Χρησιμοποιεί στους πίνακές της υλικά που προσδίδουν πλαστικότητα και κίνηση στις αφηγήσεις της. Οι εικόνες, οι ιδέες, οι αξίες και οι συμβολισμοί κωδικοποιούνται κάθε φορά που αποτυπώνονται στον καμβά προσκαλώντας τον θεατή σε μια ονειρική διαδρομή του νου και των αισθήσεων».

Ο Μανόλης Βλάχος, Ιστορικός της Τέχνης και τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται σχετικά με τη ζωγραφική της Αγάπης Χατζή: «Προσεγγίζει κανείς τη ζωγραφική της Αγάπης Χατζή με αίσθημα οικειότητας, επειδή, αν και τέχνη αφηρημένη, είναι ευπρόσιτη. Χειραγωγεί η ίδια τον θεατή και υποδεικνύει τα υλικά της: τον χώρο και τη συνάφειά του με τη χρωματική κηλίδα, τη σπουδή και τον βασανισμό του χρώματος, την κινητικότητα της παράστασης.».

Βιογραφικό σημείωμα Αγάπης Χατζή:
Η Αγάπη Χατζή γεννήθηκε στο Πειραιά. Παράλληλα με τις ναυτιλιακές της σπουδές, σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και παρακολούθησε σεμινάρια στην Ιστορία της Τέχνης. Με πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Λονδίνο, την Οξφόρδη, το Παρίσι, την Ουάσιγκτον και τη Ν. Υόρκη, έχει βραβευτεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

***

Σχετικά με το NJV Athens Plaza:
To NJV Athens Plaza βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος, και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου φιλοξενίας από το 1980. Με λαμπρή και μακρά πορεία σχεδόν 40 ετών, το NJV Athens Plaza καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία και υπηρεσίες σε σύγχρονα δωμάτια και σουίτες. Διαθέτει 162 δωμάτια και 18 σουίτες με υψηλών προδιαγραφών παροχές. Οι πλήρως ανακαινισμένοι χώροι συσκέψεων και εκδηλώσεων διαθέτουν άρτιο εξοπλισμό και μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 300 άτομα, για πάσης φύσης εκδηλώσεις όπως συνέδρια και επαγγελματικά γεύματα. Βρίσκεται κοντά στο μετρό, στα τραμ, λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Διαθέτει πλούσιες επιλογές απόλαυσης φαγητού όπως στο εστιατόριο The Parliament το οποίο προσφέρει μεσογειακές γεύσεις a la carte, στο Explorer’s Bar-Bistro ένα εκλεπτυσμένο bar με αέρα Βρετανικού club με finger food, ποτά, κοκτέιλ και μοναδική λίστα κρασιών ενώ το Plaza Café αποτελεί τον ιδανικό προορισμό απόλαυσης καφέ και φαγητού στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.