Αρχική Διεθνή Συνάντηση υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την πρέσβη Μ. Βρετανίας κα....

Συνάντηση υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την πρέσβη Μ. Βρετανίας κα. Kate Smith

Με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Kate Smith συναντήθηκε σήμερα  ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης και η κυρία Smith συζήτησαν για τα ζητήματα  που έχουν ανακύψει από την παύση λειτουργίας της Thomas Cook, την επιχείρηση επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και θέματα όπως το Brexit και οι διμερείς σχέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε: “Είχαμε μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση με την πολύ καλή φίλη της χώρας μας, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Kate Smith.

Συζητήσαμε την επιχείρηση επαναπατρισμού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, των Βρετανών τουριστών. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως είναι το Brexit και οι διμερείς σχέσεις».

«Βέβαια το βασικό θέμα της σημερινής ατζέντας ήταν η οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook και πώς επηρεάζει τη χώρα μας αλλά και τη M. Bρετανία καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος», δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της η κυρία Kate Smith ανάφερε: “Προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης επαναπατρισμού. Υπάρχουν από χθες 17.000 τουρίστες που προσήλθαν από τη Βρετανία και πρέπει να επιστρέψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες από 13 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα αεροσκάφη που εμπλέκονται σε αυτή την επιχείρηση έχουν διασφαλιστεί. Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει τη μεγάλη επιχείρηση είναι σε  επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία η Thomas Cook συνεργαζόταν για τα πακέτα διακοπών ενημερώνοντάς τα ότι το κόστος διαμονής για τους πελάτες που επηρεάζονται από την πτώχευση έχει καλυφθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.