Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη και του Περιφερειάρχη...

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Περιφερειάρχης Αττικής στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκαν, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς το έργο της Πινακοθήκης χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Στην αυτοψία μετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, κ.κ. Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας Γιατρομανωλάκης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, η οποία εκτελεί το έργο στην Πινακοθήκη, με επικεφαλής την αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Δρόσης με συνεργάτες τους, ο κ. Γιάννης Βεντουράκης, τεχνικός σύμβουλος της ΕΤΕΝΕΡ, η οποία διαχειρίζεται την υλοποίηση της χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και εκπρόσωπος της Πινακοθήκης.

Η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου, επισκέφτηκαν το σύνολο των χώρων σε όλους τους ορόφους και επιβεβαίωσαν τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία ετέθησαν από την κ. Μενδώνη, στις 30 Αυγούστου τ.έ., προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εγκαίρως. Παράλληλα, ζητήθηκε η κατά το δυνατόν σύντμηση των χρόνων, ώστε να υπάρξει το απαιτούμενο περιθώριο για τις αναγκαίες δοκιμές πριν την παράδοση του έργου.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαστε εδώ στην πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής, του κ. Πατούλη σε έργο Πολιτισμού. Η Πινακοθήκη είναι ένα εμβληματικό έργο για την Αθήνα, το οποίο υλοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ό,τι αφορά το οικοδομικό σκέλος και τις δυνάμεις της Εθνικής Πινακοθήκης ως προς το εκθεσιακό. Το έργο χρηματοδοτείται από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού και από χορηγίες οι οποίες απευθύνονται στην Πινακοθήκη. Σήμερα είμαστε εδώ όλοι για να δείξουμε ακριβώς την τεράστια σημασία που έχει το έργο αυτό για την Αθήνα και για την Ελλάδα. Η Εθνική Πινακοθήκη αποκτά πλέον τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τις μεγάλες Πινακοθήκες των άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Ο στόχος μας, είναι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και από τον Πρωθυπουργό, στις 25 Μαρτίου 2021 να εγκαινιαστεί η Εθνική Πινακοθήκη πλήρως λειτουργική, με τις μόνιμες συλλογές της και με μια περιοδική έκθεση αφιερωμένη στους εορτασμούς των 200 ετών, με ανοιχτό το πωλητήριο και το εστιατόριο της. Την στιγμή εκείνη, νομίζω, ότι θα είναι τεράστια η ικανοποίηση όλων όσοι έχουμε εμπλακεί στην υλοποίηση αυτού του σύνθετου έργου. Θα είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η ηθική ανταμοιβή για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους δημόσιους λειτουργούς, που περίπου μια 10ετία ασχολούνται με τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αυτού του έργου.

Για μας, ο Πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είναι πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Αττικής. Η νέα Εθνική Πινακοθήκη θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο brand name Αττική.


Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και τους ιδιώτες που συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια, δίνουμε ως Περιφέρεια όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί  ένα σημαντικό έργο,  που φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Πατρίδα και το Λεκανοπέδιο, προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η συμβολή μας, μαζί με τη συμβολή ιδιωτών, αλλά κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι τεράστια. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου,  αλλά κυρίως την Υπουργό κ. Μενδώνη, η οποία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της έβαλε τα χρονοδιαγράμματα για την επίσπευση των εργασιών. Είμαι βέβαιος ότι με την συμβολή του Γ.Γ. Γιώργου Διδασκάλου, ως project manager και τη συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων, όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να συμμετέχει η Εθνική Πινακοθήκη το 2021 στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.