Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χαιρετισμός Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου στο 24ο Workshop on Radiation Monitoring...

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου στο 24ο Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS)

«Συνέδρια όπως αυτό, ενισχύουν το στόχο της ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα -κάτι που είναι σημαντικός στόχος μας. Το να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τη διοργάνωση μεγάλων παγκόσμιων συνεδρίων σε μόνιμη και σταθερή βάση, είναι για αυτονόητους λόγους μία από τις βασικές μας προτεραιότητες».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, στον χαιρετισμό της κατά την σημερινή έναρξη των εργασιών του 24ου διεθνούς Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS), που πραγματοποιείται στην Αθήνα έως τις 5 Σεπτεμβρίου από την ελληνική εταιρεία για την ακτινοπροστασία HERADO, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην αποστολή του Orion της NASA στη Σελήνη. Στο Workshop της Αθήνας λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 100 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ειδικοί επιστήμονες και διευθυντικά στελέχη από την NASA, την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία, τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία και άλλες Υπηρεσίες Διαστήματος, από εταιρείες όπως η Lockheed Martin, καθώς επίσης αστροναύτες και νομπελίστες.

Η κα Γκερέκου αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, που όπως υπογράμμισε συγκαταλέγονται στα «πιο λαμπρά “αστέρια” της παγκόσμιας επιστήμης και της καινοτομίας», σημείωσε πως «οι άνθρωποι, από την αρχή της παρουσίας μας πάνω στη Γη, αναζητούμε το ιδανικό και το “τέλειο”. Και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτισμικές μας καταβολές, μπορούμε να αναγνωρίζουμε την “καλαισθησία” και την “τελειότητα” όπου τη συναντήσουμε, γιατί αυτή έχει κοινά και πανανθρώπινα χαρακτηριστικά».  

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ δεν παρέλειψε ακόμη να συγχαρεί την πυρηνική φυσικό και Διευθύνουσα Σύμβουλο της HERADO κα Μαριάνθη Φραγκοπούλου «μια Ελληνίδα επιστήμονας που κάνει τη χώρα μας υπερήφανη», ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Αθήνα και τους προέτρεψε να απολαύσουν «όλα όσα προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χώρα μας: τον ήλιο, τη θάλασσα, το εκπληκτικό κλίμα και πάνω απ’ όλα, ίσως τον καλύτερο μπλε ουρανό του πλανήτη».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.