Αρχική Δήμοι Ο Πέτρος Φιλίππου στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους της Αττικής...

Ο Πέτρος Φιλίππου στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους της Αττικής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, παραβρέθηκε, χθες, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής, με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης διαπιστώνοντας το οξύ πρόβλημα αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή και στην αναγκαιότητα μείωσης των απορριμμάτων, ενώ έκανε λόγο και για αλλαγή του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων).

Ο Πέτρος Φιλίππου στην παρέμβασή του εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αλλαγή του ΠΕΣΔΑ, κάνοντας λόγο για άνευ λόγου και ουσίας χάσιμο πολύτιμου χρόνου: «Πιθανόν να χρειάζονται επικαιροποίηση κάποια σημεία του που δε βοηθούν στην επίτευξη των στόχων, η αλλαγή του όμως και μάλιστα τη στιγμή που έχει ενσωματώσει όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες θεωρώ ότι είναι λάθος, καθώς θα χαθεί σημαντικός χρόνος για ένα ζήτημα στο οποίο ήδη έχουμε μείνει πίσω».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της αποκομιδής των ογκωδών αντικειμένων, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στους δήμους της Ανατολικής Αττικής, ζητώντας από την Περιφέρεια συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιλυθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.