Αρχική Δήμοι Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019: Age is just a number!

Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019: Age is just a number!

Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019: Age is just a number!

Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός. Νύχτα αφιερωμένη στους 55+ … και όχι μόνο!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα σε όλη την πόλη!

Θέατρο, μουσική και χορός σε αναπάντεχους χώρους, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί, παιχνίδια μυστηρίου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, performances, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές και πολλές εκπλήξεις – όλα αυτά σε μια βραδιά!

 Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πόλη γιορτάζει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Ο δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που ενεργοποιούν το νέο, δυναμικό κοινό των 55+ και φωτίζουν τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, είναι μια πρόσκληση ανοιχτή σε όλες και όλους, γιατί ο πολιτισμός για το δήμο της Αθήνας δεν έχει ηλικιακά ή τοπικά σύνορα ούτε ταμπέλες, είναι απεριόριστος και προσβάσιμος στον κάθε πολίτη!

 Πάνω από 50 πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί, μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων – από το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα & Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής, το ΝΕΟΝ, 20 γκαλερί της πόλης και πολλοί ακόμη – ανοίγουν τις ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς» επισκέπτες.

 Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης«Η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού υπόσχεται να κάνει… τη νύχτα μέρα στην Αθήνα, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις σε ακόμη περισσότερες γειτονιές: 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους αυτής της ζωντανής πόλης. Είναι μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα χαράς, που για να γίνει χρειάστηκε σκληρή δουλειά, έμπνευση και συνεργασία. Ο πολιτισμός φωτίζει, ενώνει, εμπνέει και δεν έχει ηλικία! Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 η Αθήνα ξενυχτά με τέχνη και σας περιμένει».

 Είναι η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνει το Athens Culture Net σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του, που πλέον είναι συνολικά σχεδόν 100. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γνώρισε μεγάλη απήχηση και εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη, γιατί απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις ή με περιορισμένο αριθμό δελτίων εισόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.