Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Amadeus παρουσιάζει το Travel API με δυνατότητες  NDC

Η Amadeus παρουσιάζει το Travel API με δυνατότητες  NDC

Το Amadeus Travel API παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες μεγαλύτερη διαφοροποίηση και στα ταξιδιωτικά γραφεία πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και λειτουργικότητα

Οι AERTiCKET, American Express Global Business Travel, BCD Travel, House of Travel και TUI μεταξύ των πρώτων εταιρειών που θα υιοθετήσουν τη λύση

Η Amadeus παρουσίασε πρόσφατα μια νέα βελτιωμένη έκδοση των Web Services, τη λύση Amadeus Travel API. Η λύση, που ενσωματώνει δυνατότητες NDC, θα προσφέρει σε ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο και ναύλους αεροπορικών εταιρειών που συνεργάζονται με την Amadeus μέσω συνδεσιμότητας NDC.

Η Travix, ένας από τους πρώτους πελάτες του προγράμματος NDC-X σχεδίασε τη λύση από κοινού με την Amadeus και διαθέτει live NDC κρατήσεις από το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με την στρατηγική που ακολουθεί ήδη η εταιρεία, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία πρόκειται να υιοθετήσουν τη λύση νωρίτερα από την υπόλοιπη αγορά, εξασφαλίζοντας πρόσβαση κατά προτεραιότητα στη λύση και το περιεχόμενο που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες μέσω συνδεσιμότητας NDC. Μεταξύ των εταιρειών αυτών περιλαμβάνονται οι AERTiCKET, American Express Global Business Travel, BCD Travel, House of Travel και ο τουριστικός όμιλος TUI.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της Amadeus να προωθήσει το NDC μέσω του προγράμματος NDC-X και να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες και διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Το Amadeus Travel API, ένα API που ενσωματώνεται στα υπάρχοντα συστήματα των ταξιδιωτικών γραφείων και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εφαρμογές κράτησης, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σταδιακά. Η λύση θα προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στους πελάτες των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών γραφείων με τους εξής τρόπους:

  • Πρόσβαση σε νέο αεροπορικό περιεχόμενο και ναύλους μέσω συνδεσιμότητας NDC, παράλληλα με περιεχόμενο από την παραδοσιακή τεχνολογία όπως το EDIFACT και άλλα API. Το NDC αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Amadeus Travel Platform, μιας πλατφόρμας που συγκεντρώνει όλο το ταξιδιωτικό περιεχόμενο από πολλαπλές πηγές σε ένα σημείο, επιτρέποντας στα ταξιδιωτικά γραφεία να αναζητούν εύκολα προσφορές.
  • Απλοποιημένη ροή αγορών, παραγγελίας και πληρωμής, εξασφαλίζοντας μια ομαλότερη εμπειρία που θυμίζει την πορεία μια καταναλωτικής αγοράς.
  • Πώληση ancillary υπηρεσιών και branded ναύλων.
  • Λειτουργίες αλλαγής και ακύρωσης, που περιλαμβάνουν δυνατότητες επιστροφής χρημάτων, ακύρωσης ή αλλαγής.
  • Αποδοχή πληρωμών τόσο με πιστωτική κάρτα όσο και με μετρητά, με πλήρη συμμόρφωση στις τεχνολογίες mid- και back-office, εξασφαλίζοντας ότι οι κρατήσεις NDC είναι πλήρως ενοποιημένες με τις down-stream διαδικασίες των εταιρειών.
  • Βελτιστοποίηση για λειτουργία σε πολλαπλά περιβάλλοντα, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν την ευελιξία να ξεκινήσουν μια κράτηση σε μια φορητή συσκευή και να την ολοκληρώσουν σε υπολογιστή ή αντίστροφα.

Ο  Rudy Daniello, Executive Vice President, Customer Operations, Travel Channels της Amadeus δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο, συνεργαστήκαμε στενά με τους εταίρους του προγράμματος NDC-X για να αναπτύξουμε κλιμακούμενες και φιλικές προς το χρήστη λύσεις που θα προσφέρουν στα ταξιδιωτικά γραφεία πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω συνδεσιμότητας NDC. Αυτό είναι πλέον πραγματικότητα. Με την απαραίτητη τεχνολογία πλέον στα χέρια μας, ανυπομονούμε να δούμε το νέο και συναρπαστικό περιεχόμενο που μπορούν να προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες για να εξασφαλίσουν την παγκόσμια υιοθέτηση του NDC. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα και συνεργαζόμαστε με κορυφαίους παίκτες της αγοράς, αναπτύσσοντας πραγματικά καινοτόμες λύσεις για όλους τους πελάτες μας.»

Ο John Mangelaars, CEO της Travix δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Amadeus για την ανάπτυξη, τον χειρισμό και το λανσάρισμα μιας λύσης με δυνατότητες NDC, η οποία θα εξελίξει περαιτέρω στον στόχο του NDC, ήταν μια ιδιαίτερα ικανοποιητική εμπειρία. Μέσα από τη λύση, οι κρατήσεις NDC κερδίζουν έδαφος και ήδη αποκομίζουμε τα οφέλη και προσφέρουμε διαφορετικές και πιο εξατομικευμένες προσφορές στους πελάτες μας. Μας δίνει μεγάλη χαρά να στηρίζουμε την Amadeus στο λανσάρισμα αυτής της βελτιωμένης έκδοσης της λύσης στους πελάτες της παγκοσμίως.»

Η Amadeus ανακοίνωσε πρόσφατα επιπλέον συνεργασίες του προγράμματος NDC-X με κορυφαίες εταιρείες όπως οι Qantas, Finnair, Flight Centre και Travix. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της εφαρμογής των λύσεων με δυνατότητες NDC στα συνεργαζόμενα με την εταιρεία ταξιδιωτικά γραφεία. Τους επόμενους μήνες, η Amadeus θα λανσάρει επίσης και την NDC έκδοση του Amadeus Selling Platform Connect, της κορυφαίας cloud-based λύσης της εταιρείας για τα ταξιδιωτικά γραφεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.