Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Δ.Σ της  ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ αποφάσισε να θέση τα θέματα των αρνητικών επιπτώσεων απο την καταστροφή της πυρκαγιάς στις 13 Αυγούστου, όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο νησί, στα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών. Με την παρέμβαση του βουλευτή μας κ Σπύρου Πνευματικού πραγματοποιήθηκε στις 28-8-19.

Η πρώτη σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού με τον υπουργό κ  Χ.Θεοχάρη και υφυπουργό κ Μ. Κόνσολα, παρουσία του κ. Πνευματικού  και του διευθυντού του γραφείου του κ. Ν. Φατούση.

Ο κ. Χέλμης μετέφερε στον κ.Υπουργό την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές και εν γένει οι τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοιας, δεδομένου ότι η πυρκαγιά συνέβη κατά τη διάρκεια της πιο υψηλής σε ζήτηση περιόδου στα μέσα Αυγούστου, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, και τόνισε την ανάγκη να αναστραφεί η κατάσταση ώστε να μη χαθεί η επόμενη τουριστική σεζόν.

Κατατέθηκαν εγγράφως συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Υπουργό, όπως η μεγαλύτερη προβολή της Εύβοιας ως τουριστικού προορισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου και του ΕΟΤ, η εύρεση χρηματοδότησης για την παραγωγή διαφημιστικού οπτικοακουστικού υλικού αλλά και η συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό για την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trips) για ταξιδιωτικούς πράκτορες ξένων χωρών. Ο κ. Υπουργός και ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις αυτές σε συνεργασία και με τη νέα διοίκηση του ΕΟΤ. Επίσης ο κ Χέλμης έθεσε το θέμα του silver  τουρισμού (τουρίστες υψηλού εισοδήματος) για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Εύβοια και  την ανάγκη της βελτίωσης των υποδομών με την συνεργασία των ΟΤΑ . Ο κ. Πνευματικός μίλησε ακόμα και για τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η Εύβοια να καταστεί τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στις θεματικές μορφές τουρισμού (ποδηλατικός τουρισμός, θρησκευτικός, ρεγκάτα, silver tourism ) Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Πνευματικό ότι το Υπουργείο θα στηρίξει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση που θα αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας τουριστικών μαρίνων για σκάφη αναψυχής στην Εύβοια αλλά και υδατοδρομίων και ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία για την απλοποίηση των διαδικασιών χωροθέτησης.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Πεζονησίου της Ερέτριας, που παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια, και συμφωνήθηκε να οριστεί νεότερη συνάντηση με τη συμμετοχή και των δημοτικών αρχών της Ερέτριας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.