Home Δήμοι Ο ΓΑΛΗΣΣΑΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

Ο ΓΑΛΗΣΣΑΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

Ως η πλέον ασφαλής παραλία αναδεικνύεται ο Γαλησσάς μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας και μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου κ. Γιάννη Βουτσίνου να προμηθευτεί απινιδωτή για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών λουομένων.

Αν υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο 150 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους  κολυμπώντας  σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διασφαλίζει την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμών από παθολογικά αίτια, παρέχοντας μια επί πλέον αίσθηση ασφάλειας για όλες τις ηλικίες.

Οι απινιδωτές  σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Eίναι συσκευές που χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή ηλεκτροσόκ προκειμένου να επαναφέρουν τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή.

Το συγκριτικό όμως πλεονέκτημα της συγκεκριμένης παραλίας δεν περιορίζεται στην πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας των λουομένων. Προσφέρεται και για άτομα με κινητικά προβλήματα αφού είναι εγκατεστημένος διάδρομος 350 μέτρων που διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα.

«Δημιουργήσαμε συνθήκες φιλικές για κάθε άνθρωπο που θα επιλέξει τον Γαλησσά για τις διακοπές του» τονίζει ο κ. Βουτσίνος που, ως πυροσβέστης στο επάγγελμα, γνωρίζει τη διαδικασία παροχής Πρώτων Βοηθειών και την αξία τους για την ανθρώπινη ζωή.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.