Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Master Class Θεάτρου του Ανδρέα Μανωλικάκη

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Master Class Θεάτρου του Ανδρέα Μανωλικάκη

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Master Class Θεάτρου του Ανδρέα Μανωλικάκη

Το επιτυχημένο εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την «Ανάλυση του Κειμένου» και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική, πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τοσεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους, διδάσκει ο Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School,  Ανδρέας Μανωλικάκης.

Η «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και τοπροσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Εκτός άλλων, θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski καθώς και ειδικές ασκήσεις υποκριτικής.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο διεξάγεται 7-10 Ιανουαρίου 2020, 11:00 – 16:00. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής, που οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.