Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη startups στον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή αποκλειστικά για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Κατόπιν της έντονης κινητικότητας που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στα κανάλια επικοινωνίας του νέου επιταχυντή και του εκτενούς ενδιαφέροντος υποψηφίων για την υποβολή νέων προτάσεων, ανακοινώνουμε την παράταση υποβολής των αιτήσεων.

Ως εκ τούτου όσες/οι ενδιαφέρονται να «επιταχύνουν» την startup τους, βελτιώνοντας το τουριστικό προϊόν/υπηρεσία τους, παρακάτω δύναται να πληροφορηθούν για το πώς θα υποβάλουν την αίτησή τους αλλά και το ποιες είναι οι παροχές του προγράμματος.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αίτησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αρκεί μόνο οι υποψήφιες/οι να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:

– Να διαβάσουν προσεκτικά τις ερωτήσεις της φόρμας αίτησης (https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm2019)

– Να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους σε ένα αρχείο Word στον υπολογιστή τους

– Να σιγουρευτούν ότι έχουν έτοιμες τις τελικές απαντήσεις τους και

– Να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου εδώ (https://www.capsuletaccelerator.gr/applications-acceleration-program-first-cycle-2019/)

Ποιες είναι οι παροχές του Προγράμματος Επιτάχυνσης

  1. Συνολικά χρηματικά έπαθλα έως 35.000 ευρώ.

Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ομάδες που έχουν περατώσει επιτυχώς τον 1ο κύκλο θα λάβουν συνολικά χρηματικά έπαθλα έως 35.000 ευρώ αλλά και δωρεάν υπηρεσίες από εξειδικευμένους συνεργάτες του επιταχυντή για την υποστήριξη της επιχείρησής τους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξή τους εντός του προγράμματος.

  1. On-site visits σε ηγετικές εταιρείες του κλάδου

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος είναι επίσης οι επισκέψεις (on-site visits) των επιλεγμένων ομάδων σε χώρους του κλάδου, η λίστα των οποίων εξακολουθεί να διαμορφώνεται και περιλαμβάνει ήδη τους : Aldemar Hotels & Resorts, Aegean Airlines, Όμιλο Temes, Athenaeum InterContinental, Hotel Grande Bretagne, Sani/Ikos Group, Crown Plaza, Yes! Hotel Group, Santikos Collection, Dolphin Capital Partners.

Ακόμα, αξίζει να σημειώσουμε πως στις δράσεις εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, και οι συμμετοχές των επιλεγμένων ομάδων σε εμπορικές εκθέσεις του κλάδου, όπως ενδεικτικά η Xenia 2019 και η Philoxenia 2019, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2020.

  1. Εξειδικευμένοι μέντορες αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των ομάδων

Υπενθυμίζεται πως κριτές και εξειδικευμένοι μέντορες που προέρχονται από τον τομέα του τουρισμού, της τεχνολογίας αλλά και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του επιταχυντή αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση και καθοδήγηση των ομάδων με σκοπό την εξέλιξη και επιτυχημένη πορεία τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική λίστα εδώ (https://www.capsuletaccelerator.gr/our-team-judges-and-mentors/).

 

  1. Διοργάνωση ειδικών workshops

 

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ο CapsuleT έχει εξασφαλίσει ήδη συνεργασίες με ηγετικές εταιρείες, με σκοπό τη διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα του επιταχυντή θα περιλαμβάνει εργαστήρια (workshops) με digital skills σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Google, HR Management από την Stanton Chase, Στρατηγική και Χρηματοοικονομικά από την Grant Thornton καθώς και θεματικά εργαστήρια σε Pitching, GDPR θέματα κ.ά.

 

Κριτήρια Αξιολόγησης

Υπενθυμίζεται πως τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης που θα εξετάσει η κριτική επιτροπή, προκειμένου μια startup να εισέλθει στον CapsuleT, είναι :

  • Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίηση της.
  • Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά), τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.α.) αλλά και την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρίας τους στην αγορά.
  • Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.


Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τις προϋποθέσεις του προγράμματος στην ιστοσελίδα του επιταχυντή (capsuletaccelerator.gr) ή στο: www.capsuletaccelerator.gr/applications-acceleration-program-first-cycle-2019.

Σημειώνεται πως ο κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT διαρκεί για 3 μήνες (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2019), στη διάρκεια των οποίων οι επιλεγμένες ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή εντελώς δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.