Αρχική Δήμοι ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ Φωτογραφικά Τεκμήρια Κέας

ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ Φωτογραφικά Τεκμήρια Κέας

ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ Φωτογραφικά Τεκμήρια Κέας
Celestyal Cruises

ΜΝΗΜΗ – ΒΙΟΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΥΠΑΙΘΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΜΝΗΜΕΙΑ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

1 – 25.8 2019
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΑΣ | ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΟΥΛΙΔΑΣ | ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΡΕΣΤΗΣ”

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση KEOS CULTURE προχώρησε στη συλλογή, καταγραφή και ψηφιοποίηση παλαιών φωτογραφιών του νησιού. Μετά από αναγγελία στην ιστοσελίδα του Δήμου, τη διάδοση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, την έρευνα σε φωτογραφικά αρχεία μουσείων, σε προσωπικές και οικογενειακές συλλογές συγκεντρώθηκαν 1600 φωτογραφίες. Από αυτές επιλέχθηκαν περίπου 500 φωτογραφίες, οι οποίες εκτίθενται στην έκθεση Βιόσφαιρα “Φωτογραφικά τεκμήρια Κέας”, που πραγματοποιείται από την 1η έως τις 25 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας, στο Ιστορικό Δημαρχείο Ιουλίδας και στο Πνευματικό Κέντρο Κορησσίας «Στυλιανός Ρέστης». Η συγκέντρωση του φωτογραφικού υλικού χρονικά εκτείνεται από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία 1970.

Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία Φωτογραφικού Αρχείου Κέας, προσβάσιμο σε όλους, του οποίου θεματοφύλακας θα είναι ο Δήμος Κέας, σύμφωνα με τους όρους παραχώρησης των κατόχων του φωτογραφικού υλικού. Φιλοδοξεί να αποτελέσει, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους επισκέπτες της Κέας, μια πολύτιμη πηγή γνώσης για την παράδοση του νησιού, τα ήθη και τα έθιμά του. Παράλληλα, θα μπορέσουν να αντληθούν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνία και τη φυσιογνωμία του. Το Φωτογραφικό Αρχείο Κέας ως χώρος τεκμηρίωσης και αποτύπωσης πτυχών της νεότερης ιστορίας του νησιού, θα εξυπηρετήσει ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τέλος, σκοπό θα έχει την προστασία, τη διαφύλαξη και την προβολή του συλλεγόμενου φωτογραφικού υλικού. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με επιμονή και αφοσίωση, ώστε να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο αρχείο προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.