Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άγχος στον εργασιακό χώρο – Τι μπορούμε να κάνουμε;

Άγχος στον εργασιακό χώρο – Τι μπορούμε να κάνουμε;

Άγχος στον εργασιακό χώρο – Τι μπορούμε να κάνουμε;

Το εργασιακό περιβάλλον του 21ου αιώνα μεταβάλλεται και μαζί καταφθάνουν σαρωτικές αλλαγές στην ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Willis Towers Watson, η ευημερία στον εργασιακό χώρο μετατρέπεται σταδιακά σε στρατηγική προτεραιότητα, καθώς όλο και συχνότερα οργανισμοί και επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται πως είναι άμεσα συνδεδεμένη με υψηλότερη παραγωγικότητα και εταιρική ανθεκτικότητα. Πώς μπορούμε, όμως, να βελτιώσουμε τους τρόπους καταπολέμησης του άγχους στη δουλειά μας;

«Το εργασιακό περιβάλλον έχει γίνει πιο πολύπλοκο και υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του στρες στο γραφείο», αναφέρει ο Denis Hevey, Σύμβουλος Απόδοσης και Coach. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το ACAS, τα δύο τρίτα των εργαζομένων έχουν αισθανθεί πίεση με την εργασία τους τον τελευταίο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, το 60% των ερωτηθέντων ανέφερε ως πηγή άγχους τον φόρτο εργασίας, 42% τον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού από τους υπεύθυνους και το 35% την ανισορροπία μεταξύ προσωπικού και εργασιακού χρόνου. 

Το στρες μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη της Willis Towers Watson, ένα ανθυγιεινό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση σε οικονομικές απώλειες λόγω μειωμένης παραγωγικότητας, αυξημένων απουσιών λόγω ασθενείας, εναλλαγής προσωπικού, πρόσθετου κόστους προσλήψεων, καθώς και των διαρκώς αυξανόμενων καταγγελιών και δικαστικών αγωγών. Η κακή ψυχική υγεία κοστίζει στους εργοδότες 33 – 42 δις δολάρια τον χρόνο. 

Πως μπορούμε λοιπόν να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση; Πολλές από τις λύσεις αντικατοπτρίζουν τις ίδιες τις αιτίες:  ένας ανεκτός φόρτος εργασίας, αποσύνδεση από τις ψηφιακές συσκευές, διευθυντές που έχουν λάβει κάποια εκπαίδευση γύρω από την ψυχική υγεία και ένα υποστηρικτικό και χαλαρό περιβάλλον εργασίας όπου το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί ταμπού. 

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η ευελιξία στον εργασιακό χώρο που συντελεί στη μείωση των επιπέδων άγχους: λιγότερος χαμένος χρόνος στην μετακίνηση, αποφυγή των αυστηρών πολιτικών γραφείου και περισσότερος έλεγχος του προσωπικού χρόνου στον εργαζόμενο. «Οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας δίνουν στους εργαζόμενους την ελευθερία να ισορροπήσουν μεταξύ εργασίας – προσωπικής ζωής με τους δικούς τους όρους», αναφέρει ο Coach ευημερίας Naz Bejeshti στο πρόσφατο άρθρο του στο Forbes. «H αυξημένη αυτονομία των εργαζομένων είναι μια λύση ωφέλιμη για όλους και μεταδίδει την εμπιστοσύνη των εργοδοτών». 

Ο Hevey θεωρεί ότι λίγο άγχος είναι απαραίτητο στη ζωή μας. «Κανείς δεν μπορεί να έχει μια ενδιαφέρουσα ζωή, χωρίς να βιώνει καθόλου στρες ανά περιόδους. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να μπορούμε να αποδεχτούμε το άγχος και να το διαχειριστούμε σωστά». 

Και συμπληρώνει: «Όλοι οι εργασιακοί χώροι έχουν προκλήσεις, αλλά αυτό είναι ευχάριστο. Οι προκλήσεις μας βοηθούν να μεγαλώσουμε. Οι εργοδότες δεν πρέπει να θέτουν τους εργαζόμενους σε περιβάλλον συγκρούσεων, αλλά προκλήσεων. Όταν τους προσφερθεί αυτή η κουλτούρα και το σωστό περιβάλλον, οι άνθρωποι πάντα ευημερούν».

Διαβάστε εδώ πώς θα μπορούσε η IWG να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων του άγχους των εργαζομένων σας!

Σχετικά με την IWG

Η IWG ηγείται της επανάστασης στον χώρο εργασίας. Οι εταιρείες μας βοηθούν περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους και επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο παραγωγικά. Το επιτυγχάνουμε αυτό παρέχοντας την επιλογή επαγγελματικών, εμπνευσμένων και συνεργατικών χώρων και υπηρεσιών.  

Η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίας μετασχηματίζουν τον κόσμο που εργαζόμαστε. Οι άνθρωποι σήμερα επιθυμούν τα οφέλη της προσωπικής παραγωγικότητας από την εργασία και την προσωπική ζωή όπως και όπου τα επιθυμούν. Οι επιχειρήσεις θέλουν τα οικονομικά και στραγητικά οφέλη. Οι πελάτες μας είναι νεοφυείς επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Με μοναδικούς επιχειρηματικούς στόχους, ανθρώπους και φιλοδοξίες. Αναζητούν χώρο εργασίας και κοινότητες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Θέλουν επιλογές.

Μέσα από τις εταιρείες μας παρέχουμε αυτές τις επιλογές και εξυπηρετούμε έναν ολόκληρο κόσμο εργασίας: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office και Signature. Δημιουργούμε προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Απο τις πιο συναρπαστικές εταιρείες και γνωστούς οργανισμούς στον κόσμο μέχρι μεμονωμένους ανθρώπους και τους ηγέτες της επόμενης γενιάς. Όλοι τους αξιοποιούν τη δυναμη της ευέλικτης εργασίας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, αποδοτικότητα, ευελιξία και εγγύτητα στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.