Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά το Φεστιβάλ Επταπυργίου (2-22 Ιουλίου 2019) Αναλυτικό Πρόγραμμα – Άρχισε...

Ξεκινά το Φεστιβάλ Επταπυργίου (2-22 Ιουλίου 2019) Αναλυτικό Πρόγραμμα – Άρχισε η προπώληση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Επταπυργίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 22 Ιουλίου στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου.

Ένα νέο φεστιβάλ, διοργάνωση και παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Στο πλαίσιο του νέου πολιτιστικού θεσμού θα παρουσιαστούν 6 παραγωγές, 10 παραστάσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν 325 καλλιτέχνες και 65 τεχνικοί.

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει. Οι θέσεις και τα εισιτήρια  είναι αριθμημένα ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία του κοινού.

Προπώληση εισιτηρίων: https://cutt.ly/BirV3p και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), Δευτέρα και Πέμπτη 10.00- 15.00, Τρίτη και Τετάρτη 17.00- 21.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας2 Ιουλίου: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Felix Mendelssohn

Η μουσική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Felix Μendelssohn είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Shakespeare. Μέσα από αγώνες στο όνομα της αγάπης, οι ανθρώπινες σχέσεις έρχονται αντιμέτωπες με τα μαγικά παιγνίδια ενός ονειρικού κόσμου. Μελωδική αλλά και ρυθμικά νευρώδης, η μουσική του Mendelssohn δένει απόλυτα με την ρομαντική κωμωδία του Shakespeare, όπου άνθρωποι και ξωτικά μπλέκουν σε περιπέτειες λόγω του έρωτα.

Συντελεστές

Ορχήστρα: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Άλκης Μπαλτάς

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Κοστούμια- σκηνικά: Ελένη Κανακίδου

Χορωδία: Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Μαρία Εμμα Μελιγκοπούλου

Σοπράνο: Σοφία Μητροπούλου

Μέτζο σοπράνο: Σταματία Μολλούδη

Ηθοποιοί: Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Ευτυχία Σπυριδάκη

Παραγωγή -διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και Δήμος Θεσσαλονίκης- Διεύθυνση Πολιτισμού

Με την υποστήριξη: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Υπό την αιγίδα της UNESCO

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 16€.

 

 

Μουσική του Πάθους
Μουσική του Πάθους

9 Ιουλίου: «Μουσική του Πάθους»

Μια “θεατρομουσική” συναυλία που ξεχειλίζει από μελωδίες αλλά και άκρως δεξιοτεχνικά έργα που άφησαν εποχή. Ο πολυβραβευμένος και διεθνούς απήχησης σολίστ του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος με δύο από τους επιφανέστερους Ευρωπαίους σολίστ, την βιολονίστα Edua Zadory, κονσερτίνο στην Vienna Chamber Orchestra και την πιανίστα Maria Radutu, σολίστ της Συμφωνικής της Βιέννης θα μας μεταφέρουν στον μαγευτικό κόσμο της jazz και του tango. Μαζί τους η σοπράνο Ματίνα Βελιμαχίτη, με εμφανίσεις στο φεστιβάλ “Λευκές νύχτες” (Αγ. Πετρούπολη) και στην Όπερα της Ρώμης και ο νεαρός ταλαντούχος βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος.

Οι καταξιωμένοι μουσικοί συμπράττουν και θα μας παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη πάθος και ένταση, που φέρνει κοντά τη ρομαντική μουσική του Pablo Sarasate με τους jazz αυτοσχεδιασμούς του Pedro Iturralde και τους φλογερούς ρυθμούς του Piazzolla.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια- Σαξόφωνο: Θεόδωρος Κερκέζος

Bιολί: Edua Zadory

Πιάνο: Maria Radutu

Σοπράνο/παντομίμα: Ματίνα Βελιμαχίτη

Βιολί: Ανδρέας Κερκέζος

Χορεύουν αργεντίνικο τάγκο οι: Diego Mastrangelo και Εύη Ανέστη

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 8€, 12€, 16€.

Παραγωγή -διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

 

Cavalleria Rusticana10, 12, 14, 16 & 18 Ιουλίου: «Cavalleria Rusticana» του P. Mascagni

Το αριστούργημα του Pietro Mascagni «Cavalleria Rusticana» αποτελεί κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια συναρπαστική θεματικά Όπερα, που γοητεύει ακόμα και σήμερα το κοινό με τον ρεαλισμό της και τα δυνατά συναισθήματα που γεννάει. Γράφτηκε στα 1889 βασισμένη στο έργο του Τζιοβάνι Βέργκα και αποτελεί πλέον έργο ρεπερτορίου σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα.

Η τραγική ιστορία της Σαντούτσα και του Τουρίντου ξεδιπλώνεται σε ένα χωριό της Σικελίας. Μια κλειστή κοινωνία που την χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις, ο θρησκευτικός πουριτανισμός και οδηγεί τελικά τους πρωταγωνιστές σε συγκρούσεις και αδιέξοδα. Πάθος, προδοσία, εκδίκηση σε ένα έργο που αγγίζει το συναίσθημα, καθώς κουβαλάει όλα τα χαρακτηριστικά του  σύγχρονου δράματος.

Συντελεστές

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει η καλλιτεχνική της Διευθύντρια Ζωή Τσόκανου και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Κολαλάς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Eleni Calenos με την σημαντική παγκόσμια καριέρα και ο διακεκριμένος τενόρος Dario Di Vietri, δίπλα τους σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές με σημαντική πορεία στην ΕΛΣ αλλά και παράλληλα διεθνείς καριέρες. Lucia: Μαρία Βλαχοπούλου, Alfio: Γιάννης Σελητσανιώτης και Lola: Βιολέττα Λούστα.

Χορωδία: Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 25€, 38€.

Trailer: https://youtu.be/H5YmISbgVF8

Παραγωγή -διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Επταπύργιο- Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-198917 Ιουλίου: «Επταπύργιο- Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989»

Επταπύργιο. Μια θεατροποιημένη αφήγηση ενός τόπου με δυνατές μνήμες που ανασαίνει πολλούς αιώνες, αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Από τις ανάσες του βγαίνουν στεναγμοί, μουσικές, πόνοι και χαρές, παράξενα και τρυφερά. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες. Ηθοποιοί και μουσικοί του ΚΘΒΕ θα μας ταξιδέψουν σε ένα κομμάτι της ιστορίας του, από το 1899 έως το 1989. Ένα ταξίδι απ’ το σκοτάδι στο φως.

Γιατί όσο ψηλά κι αν είναι τα τείχη, ο ουρανός μένει πάντα ανοιχτός……

Συντελεστές

Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή

Κείμενο- Επιλογή τραγουδιών: Νίκος Δημητρόπουλος

Επιμέλεια Κίνησης: Πολυξένη Σπυροπούλου

Μουσική Επιμέλεια- Σύνθεση: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Εικαστική Επιμέλεια: Σοφία Τσιριγιώτη

Μουσική Διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Ηθοποιοί: Μαριάννα Αβραμάκη, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Μάρκος Γέττος, Γιώργος Δημητριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Άλκης Σπυρόπουλος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Δημήτρης Τσεσμελής, Χρύσα Τουμανίδου

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 8€, 12€, 16€.

Παραγωγή: ΚΘΒΕ

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Νύχτα Μαγικιά19 Ιουλίου: «Νύχτα Μαγικιά….»

Ο διακεκριμένος μαέστρος και συνθέτης Παναγής Μπαρμπάτης ενορχηστρώνει τις εμβληματικότερες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη με το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, επτανησιακό του ύφος. Έργο που αποτελεί την ιστορική μουσική καταγραφή των συναισθημάτων ενός ολόκληρου λαού μέσα από 40 τραγούδια για χορωδία, σολίστ, πιάνο και συμφωνική μαντολινάτα. Στη μουσική αυτή αναδρομή ακούγονται αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης όπως: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί», «Επιτάφιος»,  «Γειτονιά των Αγγέλων». Το έργο εξύμνησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης που χαρακτήρισε την χορωδιακή μορφή του σαν ένα πολύτιμο δώρο για την ψυχή των Ελλήνων που διψά για γνήσια πνευματική τροφή. Η βραδιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με την συμφωνική ορχήστρα νέων  MOUSA του ΟΜΜΘ

Συντελεστές

Ενορχήστρωση -Μουσική διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης

Ορχήστρα: Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του ΟΜΜΘ

Χορωδία: Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

Διδασκαλία χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Λυρικοί σολίστες: Δήμητρα Ζαφειρίου, Κατερίνα Ζήκου, Άλκης Βασίλογλου, Στέφανος Καργατζής. Συμμετέχει ο Δημήτρης Μπάσης

Ώρα έναρξης: 21.30.

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 15€, 10€

 

Ο Ελύτης συναντά τον Ελυάρ22 Ιουλίου: «Ο Ελύτης συναντά τον Ελυάρ».

Μια μαγική βραδιά ποίησης και μουσικής, μια μεθυστική περιπλάνηση στους στίχους δυο μεγάλων ποιητών. Τα ποιήματα του Ελύτη και του Eluard φλέγονται από έρωτα αλλά και από τον λαμπερό, ζωογόνο ήλιο που λειτουργεί σαν κάθαρση της ψυχής αλλά και της ύλης. Απαγγέλλει η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Αφηγήτρια η Γιολάντα Μπαλαούρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς υπογράφει η Άννα Μυκωνίου.  Ο Αντώνης Σουσάμογλου έχει τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς με ένα μουσικό ensemble  με πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια-κείμενα: Άννα Μυκωνίου

Μουσική επιμέλεια- Βιολί: Αντώνης Σουσάμογλου

Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Αφήγηση: Γιολάντα Μπαλαούρα

Πιάνο-Σύνθεση: Λάζαρος Τσαβδάρης

Βιολί: David Bogorad

Βιόλα: Θανάσης Σουργούνης

Τσέλο: Γιάννης Στέφος

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη- Οι θεατές κρατούν τις θέσεις τους στην πλατφόρμα της viva.gr για να είναι αριθμημένα τα εισιτήρια προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.