Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Εύβοια υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Εύβοια υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Την «4η International Action Art Fair» που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου και την «3η  Grecoacte  – Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού» η οποία θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας (Εύβοια) στο διάστημα 21-23  Ιουνίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ειδικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα για ποικιλόμορφο και βιωματικό πολιτιστικό τουρισμό.

Η «4η International Action Art Fair» διοργανώνεται από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων με σκοπό τον διάλογο  μεταξύ των  καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο  αλλά και την προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών σε χώρες του εξωτερικού. Το φετινό πρόγραμμα, στο οποίο θα λάβουν μέρος 200 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνει workshops και masterclasses από ακαδημαϊκούς και σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ στην εκδήλωση των εγκαινίων ελληνικά και διεθνή συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Η «3η  Grecoacte  – Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού» έχει ως θέμα το άυλο πολιτιστικό απόθεμα της σφυριχτής γλώσσας στην περιοχή της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευρηματικό καλλιτεχνικό δρώμενο συμμετοχικής εθνογραφίας, στο οποίο θα πάρουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Αντιά Εύβοιας), τη Γαλλία (Πυρηναία), την Ισπανία (Κανάριοι Νήσοι), το Μαρόκο και την Τουρκία (Κερασούντα) και θα παρουσιαστεί συνδυασμένο με ποίηση, μουσική, εικαστικές παρουσιάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις από λαογραφικά σύνολα των συμμετεχουσών χωρών. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.