Αρχική Δήμοι Οι ΛΕΙΨΟΙ «εκπαιδεύουν» τα νέα ζευγάρια!

Οι ΛΕΙΨΟΙ «εκπαιδεύουν» τα νέα ζευγάρια!

Σε ιδανικό τόπο διακοπών για ζευγάρια αναδεικνύονται οι Λειψοί, όχι μόνο για τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τους αλλά και για τον τρόπο ζωής που πρεσβεύουν. «Ως δημοφιλής οικογενειακός προορισμός και περιοχή με το μεγαλύτερο σε ποσοστό παιδιών στην Ελλάδα, γνωρίζουμε καλύτερα από όλους πως η βάση για μια εύρυθμη οικογενειακή ζωή και γενικότερα η προϋπόθεση για τη συντήρηση και εξέλιξη μίας σχέσης, είναι το ζευγάρι να είναι καλά μεταξύ τους. Ως κάτοικοι του νησιού και επαγγελματίες του Τουρισμού, είμαστε εδώ για να μυήσουμε τα νέα ζευγάρια σε μία φιλοσοφία ζωής που μπορούν να ακολουθήσουν και μετά το τέλος των διακοπών τους», δήλωσε για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Λειψών προσκάλεσε πέρσι στο νησί με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων Τουριστικού μάρκετινγκ, έγκριτους bloggers από διαφορετικές γεωγραφικές αγορές, προκείμενου να αποτυπώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία στους Λειψούς και να δουν βιωματικά τον προορισμό μέσα από τα ματιά ενός ζευγαριού. Δημιουργηθήκαν εκτενή αφιερώματα σε καθιερωμένα blogs σε Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία που παρακινούν τους ταξιδιώτες αλλά και ειδικότερα τα ζευγάρια να επισκεφτούν το νησί της θεάς Καλυψούς για δεκάδες διαφορετικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα βιώματα των συμμετεχόντων, η επαφή με την ανέγγιχτη φύση, οι ατέλειωτες ώρες σε μια εξωτική παραλία μακριά από την καθημερινότητα, οι εξερευνήσεις με σκάφος των 24 νησιών των Λειψών, η μεσογειακή διατροφή, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα όπως ο δημοφιλής «μυθικός» οίνος το τυρί και το μέλι, οι δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και η ιππασία αλλά και ο ρομαντισμός κάτω από τον έναστρο ουρανό με χαμηλή μουσική, χωρίς θορύβους συνθέτουν τον ιδανικό συνδυασμό ώστε ένα ζευγάρι να έρθει πιο κοντά!

Ενδεικτικό εξάλλου, είναι και το video που δημιούργησαν Ολλανδοί bloggers που επισκέφτηκαν πέρσι το καλοκαίρι τον ονειρεμένο προορισμό, με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Στο ίδιο μοτίβο άλλωστε κινείται ο Δήμος και φέτος με σειρά από νέα στοχευμένα δημοσιογραφικά ταξίδια όπως η επίσκεψη ζευγαριού δημοφιλών Βρετανών bloggers για το Μέσο www.onlybyland.com που μόλις ολοκληρώθηκε και που απευθύνεται κυρίως σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα. Ξεχωρίζει η δημοφιλία των bloggers στο Instagram αλλά και η διεθνής φήμη τους να προτιμούν ασυνήθιστα μέρη, στοιχεία τα οποία συνάδουν με τους Λειψούς, έναν προορισμό με “συμμάχους” τα μαγευτικά τοπία, τα χρώματα και άρα και τη τεράστια δύναμη της εικόνας. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για το προφίλ των τουριστών, τουλάχιστον το 65% επισκέπτονται Ελληνικούς προορισμούς με τον / τη σύντροφο τους. Σε άλλη έρευνα που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο οργανισμός Travel Association των ΗΠΑ, το ταξίδι και οι διακοπές φαίνεται πως συμβάλλουν στη μακροβιότητα μίας σχέσης. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 80% από τα ερωτηθέντα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί, ξεπέρασαν τα πέντε χρόνια σχέσης. Σύμφωνα με ειδικούς, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει αυτό βέβαια είναι το ζευγάρι να είναι πρόθυμο να διδαχθεί από την εμπειρία αλλά και από το νέο τρόπο ζωής των προορισμών που επισκέπτεται. «Ας κάνουμε λοιπόν το νέο βήμα στη ζωή μας και τη σχέση μας ξεκινώντας από τις διακοπές στους Λειψούς», σχολιάζει χαρακτηριστικά, ο κ. Μάγγος που προσκαλεί Έλληνες και ξένους να ζήσουν την εμπειρία στο μοναδικό κόσμο των Λειψών!

 

Πηγές:

https://paradise-found.de/griechenland-geheimtipp-nachhaltiger-tourismus-auf-der-insel-lipsi/

https://www.girovagate.com/2019/03/10-cose-da-sapere-su-lipsi-come-organizzare-il-viaggio.html

https://travelcreaterepeat.nl/tip-grieks-eiland-lipsi-aanrader/

https://travelcreaterepeat.nl/reis-video-griekenland-lipsi-eiland/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.