Αρχική Δήμοι Η Αθήνα υποδέχεται το Global Editors Network Summit 2019, την κορυφαία διεθνή...

Η Αθήνα υποδέχεται το Global Editors Network Summit 2019, την κορυφαία διεθνή διοργάνωση για την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία

Η Αθήνα υποδέχεται το Global Editors Network Summit 2019, την κορυφαία διεθνή διοργάνωση για την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία
Τη διοργάνωση στην Αθήνα του Global Editors Network Summit τίμησε ο δήμος Αθηναίων, καθώς σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους.
 
Το GEN SUMMIT 2019 πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου. Το Global Editors Network Summit θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία διεθνή συνέδρια για τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Το φετινό συνέδριο, πραγματεύεται τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η δημοσιογραφία προκειμένου να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μοντέλο για τη διαχείριση των ειδήσεων.
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, η διοργάνωση τόσο σημαντικών διεθνών συνεδρίων στην πόλη», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της φετινής διοργάνωσης σημείωσε ότι «αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που προκύπτουν από την χρήση της τεχνολογίας για την εξάπλωση των Fake News, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, καθώς η αξιοπιστία των ειδήσεων και της πληροφορίας συμβάλλει στην ενδυνάμωση των κοινωνιών και της Δημοκρατίας».
 
Επίσημος ομιλητής ήταν ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος σημείωσε ότι «η τήρηση της δεοντολογίας για τον Τύπου είναι πυλώνας για τη δημοκρατία και «μαξιλάρι» για τη δημοκρατική λειτουργία», επισημαίνοντας προς τους παριστάμενους εκπροσώπους διεθνών Μέσων Ενημέρωσης ότι «η ηθική ακεραιότητα είναι η δύναμη των δημοσιογράφων αλλά και η ευθύνη τους απέναντι στη δημοκρατία».          
 
Τη δεξίωση τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Bertrand Pecquerie, διευθύνων σύμβουλος του Global Editors Network.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Γραφείο Επισκεπτών και Συνεδρίων (ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.