Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ – «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από...

11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ – «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές»

11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ - «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές»

Λέσβος, 31 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2019

Με συμμετοχές από 24 χώρες ξεκινάει σήμερα στη Λέσβο το 11ο Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές». Το 11ο Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων συνδιοργανώνεται από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2019 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων. Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Επιστημονικός υπεύθυνος του  Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Silver Bay.

Το Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων συγκεντρώνει έντονο διεθνές ενδιαφέρον και προβάλλει τη Λέσβο ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και τη λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουν στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνους φορέων τουρισμού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, υποψήφιους διδάκτορες, στελέχη επιστημονικών φορέων που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν καινοτόμες δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης της γεωλογικής μας κληρονομιάς, την ανάπτυξη του γεωτουρισμού, καθώς και σε εργαζομένους σε Γεωπάρκα με πτυχίο στις γεωεπιστήμες, επιστημονικούς φορείς και φορείς της αυτοδιοίκησης που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν βιώσιμες τουριστικές δραστηριότητες.

Στο Θερινό Σχολείο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις διακεκριμένοι επιστήμονες από την UNESCO, Πανεπιστήμια Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα μεταξύ των οποίων η Δρ. Özlem AdiyamanLopes, υπεύθυνη του Προγράμματος Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων της UNESCO, ο Δρ. Guy Martini, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, ο Καθηγητής Jianping Zhang, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τα Γεωπάρκα του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου και Σύμβουλος της UNESCO σε θέματα Γεωπάρκων, ο Ομ. Καθηγητής Ibrahim Komoo του Πανεπιστημίου Kebangsaan της Μαλαισίας, μέλος του Γραφείου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και συντονιστής του Δικτύου Γεωπάρκων Ασίας – Ειρηνικού, ο Καθηγητής Xiaochi Jin της Κινέζικης Ακαδημίας Γεωπιστημών και μέλος του Γραφείου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, η Δρ. M. – L. Frey, Διευθύντρια της απολιθωματοφόρας θέσης Messel Pit της Γερμανίας – Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO, η Δρ. Kristin Rangnes, Διευθύντρια του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO Gea Norvegica, μέλος του Γραφείου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και συντονιστής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων θα συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου στο εξωτερικό ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ώστε τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου, με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου www.petrifiedforest.gr/geoparks2019, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr,  Tηλέφωνο: 2251047033.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.