Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Κύματα” και “Μορφές” η ατομική έκθεση της Έφης Βεργίδη στον Πολιτιστικό Χώρο...

“Κύματα” και “Μορφές” η ατομική έκθεση της Έφης Βεργίδη στον Πολιτιστικό Χώρο Τέχνης Πολύτροπον

“Κύματα” και “Μορφές” ονόμασε η Έφη Βεργίδη την ατομική της έκθεση στον Πολιτιστικό Χώρο Τέχνης Πολύτροπον, που βρίσκεται , στα Καλύβια Αττικής.

Κύματα
, εμπνευσμένα από την καθημερινή σχέση μου με την θάλασσα, μιας και έχω την τύχη να ζω δίπλα της.
Κύματα που η ενέργειά τους ταυτίζεται στα μάτια μου με την κίνηση της ζωής και του κόσμου. 

Μορφές
, των ψυχών που ήρθαν εδώ. Άνθρωποι πριν από εμάς που μοιράστηκαν το ίδιο φως, τον ίδιο αέρα,
την ίδια γη και άνθρωποι που θα ακολουθήσουν εμάς.
Οικείοι άγνωστοι. Οικείοι γιατί μας ενώνει στον χρόνο ο κοινός τόπος.


Τα Εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 20:30


Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 10 Μαΐου- Δευτέρα 10 Ιουνίου

Επιμέλεια έκθεσης: Γαβρίλος Μιχάλης

Έφη Βεργίδη Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Αγγ. Αντωνόπουλο και Μιχ. Μανουσάκη   ( Τμήμα Εικαστικών Τεχνών), με τον Θ. Εξαρχόπουλο στο εργαστήριο χαρακτικής και με τον Γ. Ξυνόπουλο στο εργαστήριο Αγιογραφίας. Αποφοίτησα το 2014 με βαθμό Άριστα.

Έχω παρακολουθήσει 2ετές σεμινάριο εγκαυστικής ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη (2007-2009) καθώς και την τριετούς φοίτησης Σχολή Αγιογραφίας ¨Εικονουργία¨ με δασκάλους τους Γ. Κόρδη και Κ. Κανελλόπουλο ( 2008-2011)

Έχω λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται : ¨Φώτα Ολόφωτα¨, Γκαλερί Αέναον -ομαδική έκθεση Αγιογραφίας (2010), ομαδική έκθεση Αγιογραφίας, Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (2012), στις εκθέσεις του Πνευματικού Ομίλου Γυναικών Λαγονησίου (2010-2011-2012) καθώς και στον Εκθεσιακό χώρο ΑΣΚΤ ¨Εργοστάσιο¨ (2014 ).

Έχω εικονογραφήσει το παιδικό βιβλίο « Λουλουδάκος» της Πένυ Ραμαντάνη, Εκδόσεις Σιδέρη (2018), το βιβλίο « Το Νερό να γίνεις» του Οδυσσέα Ιωάννου, εκδόσεις Πατάκη (2015), καθώς και το εξώφυλλο και την εικαστική επιμέλεια του μουσικού έργου ( CD) «Οι Πρώτες Λέξεις» των 0δυσσέα Ιωάννου, Σωκράτη Μάλαμα και Νατάσσας Μποφίλιου, Feelgood (2014).

Τα τελευταία χρόνια διδάσκω εικαστικά σε παιδιά (εικαστικό παιχνίδι, γνωριμία με την ζωγραφική και τις τεχνικές της, τα υλικά και την ιστορία της) καθώς και ζωγραφική και σχέδιο σε ενήλικες.

 Ζω και εργάζομαι στο Λαγονήσι Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.