Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά στη Λέσβο

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά στη Λέσβο

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Λέσβου επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στο νησί για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Το καλύτερα σωζόμενο κομμάτι του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου βρίσκεται στη Μόρια , αποτελείται από 17 τοξωτά ανοίγματα, ενώ ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της υδατογέφυρας, μήκους 170 μέτρων, την κατατάσσει ανάμεσα στις ομορφότερες υδατογέφυρες του αρχαίου κόσμου.

Η κ. Ζορμπά ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου να συνεχιστούν τα έργα αναστήλωσης του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, που είχαν διακοπεί στο παρελθόν, με την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης και είχε συζητήσεις με τοπικούς φορείς.

Στη συνέχεια η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Κάστρο της Μυτιλήνης, περιηγήθηκε στην παλιά πόλη, ενώ βρέθηκε και στο μουσουλμανικό τέμενος Βαλιδέ Τζαμί , όπου ενημερώθηκε για την προσπάθεια τοπικών φορέων με την υποστήριξη και της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα τόσο της παλιάς πόλης όσο και των εμβληματικών μνημείων της.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 18 Μαΐου η Υπουργός Πολιτισμού θα βρεθεί για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης, το Μουσείο Στρατή Ελευθεριάδη- Teriade, το Μουσείο Βρανά και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Η κεντρική εκδήλωση «Δεν είναι όλα εφήμερα» θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19.00 με τη συμμετοχή πλήθους φορέων του ΒΑ Αιγαίου που θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες δράσεις πολιτισμού για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.