Αρχική Αεροπορικά Νέα Ο κωδικός IST του Ataturk Airport από τις 03.00 δώθηκε στο Istanbul...

Ο κωδικός IST του Ataturk Airport από τις 03.00 δώθηκε στο Istanbul Airport το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Σε εξέλιξη “η Μεγάλη Μετακίνηση”

Από τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ξεκίνησε το τελικό στάδιο μεταφοράς της Turkish Airlines στο Istanbul Airport, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα project στην ιστορία της Τουρκίας και το νέο σπίτι του εθνικού αερομεταφορέα.

Η διαδικασία της μοναδική στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπορίας μεταφοράς, θα διαρκέσει συνολικά 45 ώρες και ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο, 6 Απριλίου στις 23.59. Τόσο το Istanbul Airport όσο και το Ataturk Airport θα παραμείνουν κλειστά για 12 ώρες μεταξύ της τελευταίας επιβατικής πτήσης της Turkish Airlines από το Ataturk Airport προς Σιγκαπούρη, το Σάββατο, 6 Απριλίου στις 02.00 και της πρώτης από το Istanbul Airport προς Άγκυρα στις 14.00 την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, οι πτήσεις της Turkish Airlines από το Istanbul Airport θα αυξηθούν σταδιακά.

 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, K. İlker Aycı δήλωσε σχετικά: “Διεξάγουμε τη μεγαλύτερη «μετακόμιση» στην ιστορία των αερομεταφορών, από το Ataturk Airport που φιλοξένησε την Turkish Airlines στο στάδιο της μεγαλης της ανάπτυξης στο Istanbul Airport που αποτελεί το νέο μας σπίτι. Ο όγκος του εξοπλισμού που θα μεταφέρουμε καλύπτει έκταση 33 ποδοσφαιρικών γηπέδων. Θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο με τη μοναδική ποιότητα υπηρεσιών της Turkish Airlines και με τις διευρυμένες ευκαιρίες που προσφέρει το νέο μας σπίτι μετά από αυτή τη σπουδαία επιχείρηση, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα”.

Θα μετακινηθούν φορτία αντιστοιχίας 5 χιλιάδων φορτηγών οχημάτων

Κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Μετακίνησης», ο εξοπλισμός που μεταφέρεται από το Ataturk Airport στο Istanbul Airport ζυγίζει περίπου 47,300 τόνους. Στη μεταφορά περιλαμβάνονται από συσκευές ρυμούλκησης αεροσκαφών που ζυγίζουν 44 τόνους έως και μικρά και εξαιρετικά ευαίσθητα: Μεταφέρονται συνολικά περισσότερα από 10 χιλιάδες τεμάχια εξοπλισμού που ισούνται με φορτία πέντε χιλιάδων φορτηγών οχημάτων. Η απόσταση που καλύπτεται για τη μεταφορά αυτού του φορτίου, κατά τη διάρκεια των 45 ωρών, υπολογίζεται σε 400 χιλιάδες χιλιόμετρα που ισούται με το μήκος περιμέτρου της Γης επί 10 φορές. Πάνω από 1800 άτομα θα εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης επιχείρησης.

Οι κωδικοί των αεροδρομίων αλλάζουν

Μετά το πρόωρο άνοιγμα του Istanbul Airport τον περασμένο Οκτώβριο, οι επιβατικές πτήσεις της Turkish Airlines που αναχωρούσαν από αυτό χρησιμοποιούσαν κωδικό ISL. Μετά τη «Μεγάλη Μεταφορά», οι κωδικοί της IATA θα αλλάξουν. Από τις 6 Απριλίου στις 03.00, ο κωδικός IST του Ataturk Airport θα δοθεί στο Istanbul Airport. Το Ataturk Airport, το οποίο θα εξυπηρετεί εμπορευματικές (Cargo) και VIP επιβατικές πτήσεις θα χρησιμοποιεί πλέον τον κωδικό ISL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.