Αρχική Αγροτικά προϊόντα Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η FOOD EXPO 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η FOOD EXPO 2019

 

Τα προγνωστικά για μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση επιβεβαιώθηκαν τόσο από άποψης πλήθους και ποιότητας επισκεπτών όσο και από τον αριθμό των εμπορικών συμφωνιών που κλείστηκαν.

Η 6η FOOD EXPO κατά τις τρεις ημέρες της λειτουργίας της επιβεβαίωσε τον τίτλο της ως το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ και το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τα τρόφιμα και ποτά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η προσέλευση επαγγελματιών από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης που αναζητούν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και που ήρθαν αποφασισμένοι να κλείσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και συμφωνίες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η παρουσία δε, hosted buyers από 83 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες.

Τέλος, οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά 10 σημαντικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου της τροφίμων και ποτών του Λιβάνου, που ήταν τιμώμενη χώρα.


Οι περισσότεροι εκθέτες, έχοντας ήδη στους φακέλους τους τις πρώτες συμφωνίες τόσο με τους διεθνείς αγοραστές όσο και με πλήθος από Έλληνες επιχειρηματίες, προσβλέπουν σε επίτευξη ακόμα περισσότερων και καλύτερων deals. Όπως φαίνεται άλλωστε από τις πρώτες τους δηλώσεις λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, είναι σίγουροι ότι οι επόμενοι έξι μήνες για τις επιχειρήσεις τους θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί και κερδοφόροι.

Το «Ελληνικό Πρωινό» φιλοξενήθηκε για πρώτη χρονιά στην έκθεση FOOD EXPO, στο Metropolitan Expo.

Το «Ελληνικό Πρωινό», μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, φιλοξενήθηκε για πρώτη χρονιά στην έκθεση FOOD EXPO 16-18 Μαρτίου 2019 στο Hall 2, Stand C27 – D34 του Metropolitan Expo.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώθηκε μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα live cooking actions από τον chef, κ. Στράτο Ιωσηφέλλη.

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης με εμπειρία χρονών στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής έχει εντρυφήσει στις sugar και gluten free παρασκευές ως εισηγητής σε εξειδικευμένα σεμινάρια, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.