Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από την Περιφέρεια Κρήτης με Λυρική σκηνή η επίσημη τελετή έναρξης του...

Από την Περιφέρεια Κρήτης με Λυρική σκηνή η επίσημη τελετή έναρξης του έτους «Ερωτόκριτου 2019»

Η επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 24 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή, η παρουσίαση της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το «έτος Ερωτόκριτου 2019» ξεκίνησε επίσημα με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει αφετηρία την Κρήτη και προορισμό όλο τον κόσμο, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης. Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση, ένα μιούζικαλ που είναι παραγωγή της εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής, φέρει την μουσική υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή και τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το έργο αποτελεί μία μελοποίηση του Ερωτόκριτου στη φόρμα μουσικού θεάτρου και συνδυάζει στοιχεία από τζαζ και μπλουζ με την Κρητική μουσική παράδοση.

Η εκδήλωση είχε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, έγιναν χαιρετισμοί και προσφωνήσεις, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Υλική και άυλη κληρονομιά του Ερωτόκριτου» από την Επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστασία Μαρκομιχελάκη.

Στην συνέχεια, δώθηκε η παράσταση του μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή “Ερωτόκριτος”, παραγωγή της εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με οργανωτή της όλης εκδήλωσης την Περιφέρεια Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.