Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στις 26 Μαρτίου επρόκειτο να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για τη...

Στις 26 Μαρτίου επρόκειτο να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για τη Μαρίνα Αλίμου

Celestyal Cruises

Στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τριών υποψηφίων στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ

Στην επόμενη φάση πέρασαν και τα τρία επενδυτικά σχήματα καθώς ο τρίτη χαμηλότερη προσφορά είχε διαφορά μικρότερη του 15% κριτήριο που είχε θέσει το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου και αυτός να μετέχει στη φάση του eAuction.

Υπενθυμίζεται οτι οι τρεις υποψηφιοι επενδυτές είναι η Lamda Dogus, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, 100% θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ και η Aviareps Hellas, όμιλος στον οποίο ανήκουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv, καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express.

Στις 26 Μαρτίου, επρόκειτο να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε αφενός να επισημοποιήσει την πρόκριση των επενδυτών και αφετέρου να προσδιορίσει την ημερομηνία και ώρα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης και το «βήμα» του διαγωνισμού, δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1,100 θέσεις ελλιμενισμού. Η εξαιρετική στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη της χερσαία ζώνη αποτελούν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της. Η μαρίνα σήμερα λειτουργεί κυρίως ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής (bare boats).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.