Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση εργασίας για την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Συνάντηση εργασίας για την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019 η δεύτερη συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, συμμετείχαν η ομάδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Πρόεδρος του ΔΣ της Ελευσίνας 2021 κ. Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελευσίνας κ. Δέσποινα Οικονόμου.

Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν ο κατάλογος των έργων που αναλαμβάνει το ΥΠΠΟΑ, ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα μελέτης και ολοκλήρωσης των έργων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα που αφορούν την ανάδειξη ερειπίων παλαιοχριστιανικής βασιλικής και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ι. Ν. Αγίου Ζαχαρία Ελευσίνας, τη στερέωση και αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου, την αποκατάσταση των αποθηκών επιγραφών και λιθίνων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, τη διαμόρφωση εισόδου αρχαιολογικού χώρου, τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, τη διαμόρφωση πορείας και υποδομών ΑΜΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο, το εξοπλισμό, ευπρεπισμό και συντήρηση αρχαιολογικού χώρου, τη διαμόρφωση του απαλλοτριωμένου ακινήτου ιδιοκτησίας ΥΠΠΟΑ σε υπαίθρια έκθεση λιθίνων ευρημάτων, και την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το ΥΠΠΟΑ και η Αρχαιολογική Υπηρεσία υποστηρίζουν την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελευσίνας, καθώς αποτελούν σημαντικές υποδομές στο πλαίσιο της επιτυχούς διοργάνωσης για την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.